Pilsener
/ 2008-12-08 09:21
/
Sofciarski Cyklinator Parkietów
Domagam się od polski:
1. Zaprzestania nazywania zasiłku starczego emeryturą i zlikwidowania ZUS, KRUS i FUS oraz tak zwanych "składek" - zastąpienie tego jednolitą stawką podatku - np 50%, bez dzielenia tego podatku na "składki" takie, srakie czy owakie - składkę to ja płacę do Polskiego Związku Wędkarskiego, to co nazywa się w polsce składkami to de facto zwykłe podatki.
2. Zreformowania całego systemu, zlikwidowania wszystkich przywilejów - każdy ma taką emeryturę, jaką sobie wypracuje, nie zamierzam dzielić się emeryturą z rolnikiem, górnikiem, stoczniowcem czy innym pasożytem.
3. Prawa do dysponowania pieniędzmi, które odkładam - mają one być CAŁKOWICIE moją własnością, bez żadnych regulacji - na emeryturę odchodzę kiedy chcę, mogę też ją zawiesić kiedy chcę i wrócić do pracy, lub jednocześnie pracować i brać emeryturę - to MÓJ wybór i MOJE pieniądze.
4. Zlikwidowania podatku od emerytur, bo to czyste złodziejstwo - przecież ja JUŻ ZAPŁACIŁEM podatek od tych dochodów.
Bez spełnienia tych postulatów nie będę mógł nawet rozważyć, czy pisać słowo "polska" z dużej litery i poprzeć jakikolwiek polski rząd oraz państwo polskie.