Forum Polityka, aktualnościGospodarka

W tym roku rząd znów nas złupi. Rodzina zapłaci o 730 zł więcej

W tym roku rząd znów nas złupi. Rodzina zapłaci o 730 zł więcej

Wyświetlaj:
wertyuuuu / 85.28.128.* / 2011-01-03 14:35
te kiepy styropianowe tak tylko potrafią rządzić !!
michacel2 / 2011-01-03 16:11 / Tysiącznik na forum
wertyuuuu wlasnie oni nie umieja rzadzic i sa najgorszym rzadem od 21 lat i tworza najwieksze dlugi czy dziury a ich afery to nie afery, bo nikt nie udowodni, jak sekula przeglosuje do pustych foteli.
OIO / 79.184.133.* / 2011-01-03 14:32
Dość tych rządów! Precz z Platfusami!
ebork / 2011-01-03 14:30 / Bywalec forum
Patrzeć jak złodzieje przy korycie zaraz dadzą sobie podwyżki...
W dyby ich...
Bernard+ / 83.27.69.* / 2011-01-03 15:12
Już sobie podwyższyli o 10% wydatki na utrzymanie swoich biur poselskich i senatorskich
j72 / 83.27.114.* / 2011-01-03 15:08
ja też ale to nawiedzony PiSowiec wymyślił.. i jak zwykle przedobrzył, może ma wtedy urodziny :D)))
już lepiej wigilia by wypadała..
alen46 / 213.25.48.* / 2011-01-03 16:04
Kto wymyślił to nie jest tak istotne, jak to kto zatwierdził i podpisał, a ponadto, zabrał możliwość odbierania dni wolnych wypadających w soboty. Nad tym się zastanów.
Foja / 80.48.115.* / 2011-01-03 14:20
Wolałam 22 lipca, bo zaangażowanie w świętowanie podobne, a zawsze to lato, w którym prawie nie ma świąt.
pulpasiec / 2011-01-03 19:48
Dziwne co lemingi Pis 60% PO % , UPR 12% /polskie-partie-polityczne.appspot.com/parties-statistics
janiszek72 / 2011-01-03 14:14 / Tysiącznik na forum
Na zdjęciu figura wioskowa donalda kaczora tuska. Nie trzeba jeździć do Londynu, bo mamy ją serwowaną każdego dnia i każdej nocy. Zaczął się rok prawdy. I to by było na tyle. Serdecznie pozdrawiam
anty PO / 193.19.125.* / 2011-01-03 14:07
tak pieknie narzekacie na te bydło u władzy a i tak ciemnota na jesień ich wybierze bojąc się PIS. I wten sposób znów wygra głupota Polaków . I dzięki temu będziecie zarabiać coraz mniej a życie będzie was kosztować więcej, reformy zobaczycie takie jak z OFE . Czyli rok 2011 zapowiada się tak samo jak poprzedni za władzy PO .
analfabeta / 149.156.124.* / 2011-01-03 14:04
młodzi i wykształceni dostali ulgę 51% na wyjazd do Niemiec.

oto osiągnięcia epoki Partii Oszustów.
aaacccsa / 83.28.62.* / 2011-01-03 13:54
Hahaha najbardziej rozbraja mnie prognoza rządu odnośnie stopy bezrobocia. Cieszą się, że dzięki
temu, że młodzi ludzie, którzy nie mogą znaleźć pracy w Polsce wyjadą za chlebem do Niemiec a to
spowoduje redukcje bezrobocia do 9,9 proc. No ludzie czy Wy naprawdę nie widzicie tego absurdu?? To
tak jak Stalin zmniejszał głód mordując głodujących. A może by tak Panie premierze Tusk wydać
wojskom rozkaz rozstrzelania wszystkich bezrobotnych w kraju? Będziecie wtedy mogli przed wyborami
zabłysnąć i oznajmić całemu światu, że bezrobocie spadło do 0,01% i jest najniższe na świecie. Nikt
nie jest lepszy od nas a sukces mamy wymalowany na twarzach. Ludzie opamiętajcie się czy sukcesem
jest redukcja bezrobocia przez emigracje zarobkową??? Powaliło Wam się w główkach już do końca czy
tylko sobie z ludzi jaja robicie?
Don Salieri / 87.205.90.* / 2011-01-03 14:59
To jest absurd, niestety PiS robił dokładnie to samo, kiedy było naprawdę potężne 'bum' emigracyjne i zalewaliśmy min. Wielką Brytanię, Kaczyńscy chwalili się spadkiem bezrobocia... .
Prawda jest taka, że w tej chwili nie ma na kogo głosować, jeśli brać w tej chwili pod uwagę tylko PiS i PO wydaje mi się, że PO to po prostu 'mniejsze zło' ale nadal zło. Z uwagą obserwuje co urodzi się z tworu pod nazwą PJN... szkoda, że Palikotowi coś z tą partią nie idzie i nie mówię tego z sympatii do niego po prostu jako obywatel CHCIAŁBYM MIEĆ SENSOWNY WYBÓR.
Pozdrawiam
em96 / 151.81.14.* / 2011-01-03 16:28
Sensownie będzie jak z Twoją wiedzą, możliwością analizy i kojarzenia faktów swoją edukację zaczniesz od przedszkola...
PiS nie robił tego samego, tylko Ci to wmówiły sekciarskie media TVN i podobne "niezależne"...
Ale Ty nie rozumiesz co znaczy myśleć, kojarzyć fakty, analizować, żeby nie dać się "czynić głupim"...
Don Salieri / 87.205.90.* / 2011-01-03 18:45
Wysunąć takie wnioski o kimś kogo zupełnie nie znasz na podstawie kilku zdań, nieźle, ogromny 'respect'! Na pewno do czegoś dojdziemy taką dyskusją, za pewne twoje zdanie jest jedyne i słuszne cała reszta to 'lemingi' 'ciemnogród' etc.
Akurat wiem doskonale jak media potrafią manipulować informacją, wiem doskonale jak robi to wspomniany przez Ciebie TVN, nie jestem zwolennikiem medialnego prania mózgu ale tak już jest i tak jest wszędzie, media to potężna władza. Wydaję mi się, że potrafię zachować zdrowy rozsądek i nie chłonąć wszystkiego jak leci. Ale Ty przecież znasz mnie, wiesz lepiej więc żadna dyskusja nie ma sensu.
Pozdrawiam i szczerze, życzę Tobie wszystkiego najlepszego w nowym roku!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx / 82.177.194.* / 2011-01-03 16:54
Racaj! Tyko RM i TV Trwam prawde mówi! I na kazniu ksiądz gadał coby na Kaczyńskeigo głosowac, bo jak nie to to nie pochowa. Pochwalony.
Jack Saprrow / 77.236.25.* / 2011-01-03 17:24
Dopalacze czy znowu nie wziąłeś tabletek?
alen46 / 213.25.48.* / 2011-01-03 17:23
xxxxxxxx nie oglądaj i nie słuchaj takich stacji, bo one wyjaławiają ci mózg. Po prostu uwierz w swoją inteligencję, zacznij logicznie myśleć i wyciągać wnioski, bo z tego co widzę to czytać i pisać potrafisz.
em96 / 151.81.14.* / 2011-01-03 17:52
Zaraz, zaraz... ale ja te "..xxxx..." już gdzieś widziałem..., tylko nie mogę sobie przypomnieć...
Może mieć ciekawe hobby i brak mu czasu na edukację...
frascatii / 79.188.238.* / 2011-01-03 13:26
tylko TAKI rząd jak ten może się cieszyc z tegp , ze młodzi POlacy będa mogli pracować zagranicą. Tylko taki rzą jest z tego dumny , pierwszy w historii RP.
Po co inwestować w Polsce, rozwijać nowoczesną gospodarkę jak lepiej wysyłac do bauera na roboty.
dlatego pozwalają na transfery zysków (ponad 40 mld rocznie), trwonią dorobek pokoleń i ogłupiają kolejne. Od przyszłego roku obowiązkowo w każdej szkole porttret tuska i komorowskiego na ścianie klasowej.
pulpasiec / 2011-01-03 18:01
Młodzi się cieszą , ale przyjdzie pora na Telesfora . Wałęsa obiecywał Japonię i 100 milionów , Tusk Irlandię a idzie w kierunku Rwandy Tuci Hutu a ja już wole Biaoruś .
SADFAFDADF / 213.77.81.* / 2011-01-03 13:21
I SCHOWALI DO KOŚCIŁA , SKANDLA.
frascatii / 79.188.238.* / 2011-01-03 13:29
to nie jest twoja religia, to po co uruchamiasz swoje zardzewiałe komórki, machnij sobie setę idż na lachony, zakup sobie Wyprz i parę dopalaczy i zyj facet,
em96 / 151.81.14.* / 2011-01-03 16:30
A za co ma żyć, jak mu emeryturę zabrali...?
liberał szczery / 83.11.237.* / 2011-01-03 12:38
Nasi politycy u nich robili pomarańczową rewolucję to może teraz Janukowycz zostanie naszym wybawcą i zorganizuje rewolucję u nas. Nie widzę już innego ratunku dla naszego kraju. Widzę tylko szyderczy uśmiech na twarzy Tuska, gdy kolejny raz coraz bardziej uciemiężaja nas.
barabara / 87.239.76.* / 2011-01-03 14:05
Jak liberał płacze to znaczy, że nie jest tak źle.
W dodatku ta fałszywa nutka w trosce o dobro kraju, przecież liberał już z definicji troszczy się tylko o swoje dobro.
mmar / 149.156.205.* / 2011-01-03 12:31
autor publikacji zapomnial, ze nawet tuz za naszymi granicami rzady zlupia swoich obywateli bardziej, wiec nei jestesmy orginalni w podwyzszaniu podatkow - poza tym skad maja sie wziasc pieniadze?? czy autor artykulu ma pomysl?? czy pisze na zlecenie Jaroslawa Kaczynskiego, polityka ktory ma Polakow w nosie
lukaszek43 / 95.48.176.* / 2011-01-03 13:19
proponuję podatek od życia , jakieś 90 % średniej europejskiej , zapłacić musi każdy a jak nie to sprzedamy mu nerkę i inne niekonieczne do życia części, ......... tylko co będzie jak w następnym pokoleniu nie będzie komu brać bo resztki młodzierzy pujdą w cholerę może i do chin a w naszym pięknym kraju zostanie tylko hulający między niedobitkami emerytów wiatr
kwant2000 / 2011-01-03 12:47 / Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
Przestań bić pianę, odwracać kota ogonem i zasłaniać nieudolność Tuska i poprzednich ekip panem Kaczyńskim. Po 20 latach pseudoreform mamy gigantyczną biurokrację i niesprzyjające warunki do robieniu biznesu. W XXI wieku na podłączenie prądu w POlsce czeka się 143 dni; w takiej Namibii przykladowo - 55.
W rankingu "Doing Business 2010" (Rank 1...184) w klasyfikacji założenia firmy jesteśmy na 113 miejscu, a w uzyskaniu pozwolenia na budowę - 164 na 184 sklasyfikowane kraje.
k aczordonald / 109.157.216.* / 2011-01-03 12:26
0
2011-01-03 11:06:33 | 213.108.153.* | sisley
Myślę, że ten naród w końcu się ocknie. Nie ma co liczyć na
elektorat który ma coś na sumieniu-ci będą straszyć PiS-em.
Myślę, że młodzież w końcu ruszy swoje kapuściane głowy i na
trzeźwo oceni nierobów.

No to sisley pozwol ze opowiem Tobie cos.
Przed ostatnimi wyborami prezydenckimi w Polsce, jeszcze przed tym zanim kandydatem stal sie Komorowski, spotkalem za granica 24-letniego mlodego rodaka.Przebywal w owym czasie w Londynie od roku..
Podpytalem jak zylo sie w kraju, czemu taki mlody,silny za granica,ale glownie chodzilo mi aby dowiedziec sie o nastawienie do rzadu(bedace u steru juz wtedy chyba wiecej jak 2 lata).
Przypominam rowniez ze rozmowa z mojego punktu,to byla ciekawosc kogos podchodzacego z zupelna obojetnoscia zarowno do PO lub PIS.
A raczej osoby uwazajacej ze polityka i politycy to bagno, i nie wyrozniajacej nikogo z tego szlamu.

Wracajac do mlodego czlowieka, wyborca PO.

Na pytanie co lepsze PIS czy PO :
-pis to mochery ciemniaki, kaczka,zenada itd.

Co zrobil nowy rzad dla kraju, jakich wyborczych obietnic dotrzymal:
-wszystko przez Kaczynskiego,p......ne mochery, rydzyk....itd.

Co porabiales w kraju.Dlaczego wyjechales ?:
-mieszkalem z rodzicami, pracowalem przez 2 lata , na nic nie starczalo,nabralem pozyczek i przestalem je splacac(lacznie 20 000 zadluzenia przy zarobku 1300netto)

To oznacza ze w kraju jest taka bieda, ze bez ukladow pracujac uczciwie wlasciwie normalnie zyc sie nie da.A przeciez rzad na ktory glosowales PO, obiecal tyle dla mlodych.A twoje problemy nasilily sie:

-co oni moga teraz zrobic, kaczka tyle napsul, wszystko przez p....ne mochery, rydzyk itd.

i mozna by tak dalej.

Mlody czlowiek z ktorym rozmawialem znal z PO tylko Tuska i nazwisko Palikot.Deklarowal ze jezeli wezmie udzial w yborach prezydenckich to zaglosuje na kandydata PO.Nie byl pewien nawet kim byl Komorowski,chociaz tydzien pozniej dowiedzial sie z mediow ze to bedzie jego kandydat na prezydenta.

A na to sisley, ze mlodziez ruszy swoje kapusciane glowy, i na trzezwo oceni nierobow, szybko bym nie liczyl.
Chlopak ktorego spotkalem, to byl wzorcowy LEMING.
Kantowano go w kraju, okradano, utrudniano, a telewizja karmila go sukcesem gospodarczy.
Kiedy z biedy(dlugi) wyjechal za granice dalej maszeruje i glosno krzyczy, a wszystko to dalej przez PIS, MOCHERY,RYDZYK.....

PO tym spotkaniu mimo ze polityka mnie wali(styl leminga), gdybym musial wybierac, jednak blizsze mojemu sercu jest PO.
SZACUNEK za idealne wykorzystanie mediow do manipulacji narodem(PIS byl na to za ciemny).SZACUNEK, za to ze w tym roku 500 000 lemingow z biedy do Niemiec wyjedzie, PO natomiast zbierze laury za mniejsze bezrobocie.

CHlopaki z PO, z wami do koryta blizej, czy raczej przy korycie dluzej.
Uzbieralem juz za granica troche kasy, trzymajcie sie, jak wroce, macie moje poparcie (kase).Wystarczy mi na poczatek stanowisko radnego w malym miescie(mam kase na sponsoring parasoli z piwem i malych festynow,moge tez otworzyc pub)-czyz nie tak chlopaki wielu z was zaczynalo.
Wyksztalcenie tez mam,doswiadczenie w bankowosci, wiec chyba nie problem aby w kilka lat dolaczyc do elity.

Spotkalem LEMINGA-CHLOPAKI Z PO-JESTEM ZA.

SZACUNEK.
sisley / 213.108.153.* / 2011-01-03 14:29
Zastanawiam się kto jest w gorszej sytuacji: ty cz twój rozmówca. Twój rozmówca to przypadek osoby upośledzonej umysłowo, bez możliwości samodzielnego myślenia. Powiela schematy i określenie Leming jest dosyć łagodnym. Ludzie debilowaci są jednak szczęśliwi-dla nich świat jest czarno-biały, nie mają rozterek i nie grożą im zawały. Osobiście nie chciałbym być takim osobnikiem, ponieważ tego typu osobowość odbiera możliwość poznawania i przeżywania tego świata-to raczej osobowość do tego aby istnieć lub wegetować: żreć, srać i pluć na PiS.

Gorzej jest z cynikami a do takich bym ciebie zaliczył. W twojej osobowości nie ma miejsca na inne wartości poza takimi [trudno je nazwać wartościami] jak kasa, władza...Tego typu podejście jest trochę inną odmianą wegetacji jednak z możliwością zawału.
Ja nie jestem miłośnikiem żadnej partii-jednak bliżej mi do moherów, zwolenników krzyża, Kaczyńskiego, całej tej ciemnoty jak to określają ci z PO. Jak coś mnie wkurza to postawa niektórych, wysokich przedstawicieli kościoła, którzy chcą z PO robić interesy.
Mam nadzieję, że cię nie uraziłem; nie miałem takiego zamiaru. Pozdrawiam.
k aczordonald / 109.157.216.* / 2011-01-03 15:02
nie, nie uraziles.
Wystarczy tylko jezeli czesc mojego wpisu dotyczaca podczepienia sie pod polityke, czyli kase i wladze potraktujesz bardziej z przymruzeniem oka.Ja pisalem to bardziej jako zart z mojej strony, pomimo ze nie jest on niestety zbytnio oderwany od rzeczywistosci w Polsce.Pracuje za granica, a w kraju mialem wiele mozliwosci podczepienia sie pod zwolennikow wartosci kasa, wladza-polityka.Ale nie skorzystalem-to tak na marginesie, zebys nie musial sie martwic kto jest w gorszej sytuacji.

Przeraza mnie tylko wciaz naplywajaca masa LEMINGOW za granice,nie rozumiejacych jak to sie dzieje ze mijaja lata i wciaz bieda, a w telewizji cud gospodarczy.
I nikt nie chce im wytlumaczyc ze przy dobrych reformach gospodarczych potrzebujemy 20-30 lat zeby Kowalski mogl osiagnac dzisiejszy poziom zycia Niemca.
Bo takie sa zasady ekonomii.

Mam nadzieje ze nie urazilem z porownwniem zarowno PO-PIS do szlamu, jezeli poczuwasz sie do przynaleznosci i idei jednego z tych ugrupowan.Ale niestety wiekszosc politykow i polityka to wlasnie szambo, uganiajace sie za kasa i wladza.
A stwierdzam to, poniewaz posiadam umiejetnosc obserwacji i wyciagania wnioskow.Nie jestem Lemingiem, ani politykiem zyjacym z wiary Leminga.

Bo wlasnie teraz mamy czasy w Polsce, w ktorych to wiara Leminga czyni cuda, ale nie dla Leminga.

rowniez pozdrawiam
alen46 / 213.25.48.* / 2011-01-03 13:19
Z tego wnioskuję, że dla ciebie Polska, patriotyzm to nieznane słowa.
Za to świetnie rozumiesz słowa pieniądze, przekręt, kasa, manipulacja, oszustwo itp itd
em96 / 151.81.14.* / 2011-01-03 16:43
Ojczyzna to kraj, który pozwala mi żyć dostatnio...
- Nie ten, który mnie okrada z ostatniej kromki chleba...
Z wielkimi słowami zwróć się najpierw do rządzących, oni za swój dobrobyt muszą być patriotami, bo gdzie indziej nikt im tego nie zapewni... - a są...?
jarek kazal napisac / 149.156.205.* / 2011-01-03 12:34
tak PiS to ciemnota - krakowskie przedmiescie, kompletny brak programu gospodarczego, jedyny problem dla PiSu to walka o pamiec Lecha Kaczynskiego, ktory nic nie zrobil dla Polski, moze jedyne co zrobil to zmarnowal wiele ustaw nie podpisujac ich
frascatii / 79.188.238.* / 2011-01-03 13:20
jak się robi takich jak ty ?

jakieś manewry na genach ? czy miałes spotkanie III stopnia z palikotem ?
chętnie przeczytam.

rządzą nami ci co nic nie osiągnęli w swpim dorobku zawodowym, próżniacza klasa rezydentów sejmowych !
k aczordonald / 109.157.216.* / 2011-01-03 12:40
mnie tam PIS nie obchodzi, bardziej interesuje mnie zagadnienie masowo produkowanego LEMINGA ::::)))))
frascatii / 79.188.238.* / 2011-01-03 12:20
Rząd obniżył składkę przekazywaną do OFE. W ten sposób o 1 proc. zmniejsza zadłużenie kraju. Od kwietnia przyszłego roku do OFE ma trafić nie 7,3 jak dotychczas, ale 2,3 proc. naszej pensji. Reszta, czyli 5 proc., ma być odkładana w ZUS-ie na specjalnych kontach, które będą zaliczane do II filaru.
em96 / 151.81.14.* / 2011-01-03 16:54
A Ty wiesz o czym piszesz ?
Jak to rząd zmniejsza zadłużenie kraju, skoro zabrał z Twojego konta emerytalnego...?
Zadłużenie, którego kraju zmniejsza, skoro zadłuża się u obywateli tego kraju...?
Rząd mówi, że zmniejsza... i jednocześnie Tobie ubyło...?
- To Ci ukradł...
A Ty nawet liczyć nie potrafisz....?
- To Ci jeszcze ukradnie...!
Obama = terrorysta / 77.237.3.* / 2011-01-03 11:48
Prąd to dopiero będzie drogi za rok lub dwa. Ocknijcie się wreszcie, JKM to jedyna szansa na sprawiedliwość, złodziei z rządu do więzienia, nierobów z urzędów do robienia butów i odebranie przywilejów bo jak nie to skończymy jak rzeczpospolita szlachecka, ja nie oczekuje że rząd zrobi ze mnie bogacza, oczekuje tylko aby mi nie zabierał, a rozdawał policjantom urzędasom i swoim.
em96 / 151.81.14.* / 2011-01-03 17:01
Tylko obserwuj uważnie kto do tego JKM będzie przystępował..., czy przypadkiem nie "ewakuujący" się z PO, czy SLD...?
Bo jeśli tak, to będzie jeszcze gorzej, tylko pod innym szyldem...

Najnowsze wpisy