k aczordonald
/ 109.157.216.* / 2011-01-03 12:26
0
2011-01-03 11:06:33 | 213.108.153.* | sisley
Myślę, że ten naród w końcu się ocknie. Nie ma co liczyć na
elektorat który ma coś na sumieniu-ci będą straszyć PiS-em.
Myślę, że młodzież w końcu ruszy swoje kapuściane głowy i na
trzeźwo oceni nierobów.
No to sisley pozwol ze opowiem Tobie cos.
Przed ostatnimi wyborami prezydenckimi w Polsce, jeszcze przed tym zanim kandydatem stal sie Komorowski, spotkalem za granica 24-letniego mlodego rodaka.Przebywal w owym czasie w Londynie od roku..
Podpytalem jak zylo sie w kraju, czemu taki mlody,silny za granica,ale glownie chodzilo mi aby dowiedziec sie o nastawienie do rzadu(bedace u steru juz wtedy chyba wiecej jak 2 lata).
Przypominam rowniez ze rozmowa z mojego punktu,to byla ciekawosc kogos podchodzacego z zupelna obojetnoscia zarowno do PO lub PIS.
A raczej osoby uwazajacej ze polityka i politycy to bagno, i nie wyrozniajacej nikogo z tego szlamu.
Wracajac do mlodego czlowieka, wyborca PO.
Na pytanie co lepsze PIS czy PO :
-pis to mochery ciemniaki, kaczka,zenada itd.
Co zrobil nowy rzad dla kraju, jakich wyborczych obietnic dotrzymal:
-wszystko przez Kaczynskiego,p......ne mochery, rydzyk....itd.
Co porabiales w kraju.Dlaczego wyjechales ?:
-mieszkalem z rodzicami, pracowalem przez 2 lata , na nic nie starczalo,nabralem pozyczek i przestalem je splacac(lacznie 20 000 zadluzenia przy zarobku 1300netto)
To oznacza ze w kraju jest taka bieda, ze bez ukladow pracujac uczciwie wlasciwie normalnie zyc sie nie da.A przeciez rzad na ktory glosowales PO, obiecal tyle dla mlodych.A twoje problemy nasilily sie:
-co oni moga teraz zrobic, kaczka tyle napsul, wszystko przez p....ne mochery, rydzyk itd.
i mozna by tak dalej.
Mlody czlowiek z ktorym rozmawialem znal z PO tylko Tuska i nazwisko Palikot.Deklarowal ze jezeli wezmie udzial w yborach prezydenckich to zaglosuje na kandydata PO.Nie byl pewien nawet kim byl Komorowski,chociaz tydzien pozniej dowiedzial sie z mediow ze to bedzie jego kandydat na prezydenta.
A na to sisley, ze mlodziez ruszy swoje kapusciane glowy, i na trzezwo oceni nierobow, szybko bym nie liczyl.
Chlopak ktorego spotkalem, to byl wzorcowy LEMING.
Kantowano go w kraju, okradano, utrudniano, a telewizja karmila go sukcesem gospodarczy.
Kiedy z biedy(dlugi) wyjechal za granice dalej maszeruje i glosno krzyczy, a wszystko to dalej przez PIS, MOCHERY,RYDZYK.....
PO tym spotkaniu mimo ze polityka mnie wali(styl leminga), gdybym musial wybierac, jednak blizsze mojemu sercu jest PO.
SZACUNEK za idealne wykorzystanie mediow do manipulacji narodem(PIS byl na to za ciemny).SZACUNEK, za to ze w tym roku 500 000 lemingow z biedy do Niemiec wyjedzie, PO natomiast zbierze laury za mniejsze bezrobocie.
CHlopaki z PO, z wami do koryta blizej, czy raczej przy korycie dluzej.
Uzbieralem juz za granica troche kasy, trzymajcie sie, jak wroce, macie moje poparcie (kase).Wystarczy mi na poczatek stanowisko radnego w malym miescie(mam kase na sponsoring parasoli z piwem i malych festynow,moge tez otworzyc pub)-czyz nie tak chlopaki wielu z was zaczynalo.
Wyksztalcenie tez mam,doswiadczenie w bankowosci, wiec chyba nie problem aby w kilka lat dolaczyc do elity.
Spotkalem LEMINGA-CHLOPAKI Z PO-JESTEM ZA.
SZACUNEK.