Forum Polityka, aktualnościGospodarka

W tym roku rząd znów nas złupi. Rodzina zapłaci o 730 zł więcej

W tym roku rząd znów nas złupi. Rodzina zapłaci o 730 zł więcej

Wyświetlaj:
POmyleniec / 83.15.9.* / 2011-01-03 11:40
No to wydało się dlaczego komoruski na ostatnie zebranie BBN-u zaprosił
wojtka.
Nie rząd zaczął wprowadzać w życie reformy w stylu władka gomułki,
doświadczenie wojtka na pewno przyda się na okoliczność gdyby baranom reformy nie przypadły do gustu.
Wojtek w kierowaniu ruchem czołgów w miastach jest najlepszy.
know who your mates are!! / 82.47.204.* / 2011-01-03 11:32
nawet po takich informacjach ludzie będą nadal glosować na PO
żenada
SKÓRWIEL / 79.189.96.* / 2011-01-03 12:18
bo nasz naród był jest i będzie głupi ,lubi byc ciemiężony ,nadstawiać za kogoś kark ,ginąc w imie czyjegoś widzi mi sie
arch / 2011-01-03 12:12 / Tysiącznik na forum
bO BĘDĄ KOLEJNE KŁAMSTWA - TJ. Tusk obiecywał w lipcu 2009 roku:

"...Chciałbym państwu powiedzieć najważniejszy komunikat na dzisiejszej konferencji. Podatki w 2010 roku nie będą podniesione. Według wszystkich przesłanek, jakie mamy przy konstruowaniu budżetu, mogę tę sprawę zamknąć definitywnie.

Gospodarka Polski jest w lepszej kondycji niż nasi sąsiedzi, dlatego podatki w przyszłym roku pozostaną bez zmian."
tesa1959 / 2011-01-03 12:33 / Tysiącznik na forum i pełna kultura
? W 2010 były podniesione podatki?
. Podatki w 2010 roku nie będą
podniesione.
em96 / 151.81.84.* / 2011-01-03 14:50
O ile sobie dobrze przypominam PO "zaklinało" wyborców obniżeniem podatków. A teraz niepodniesienie (jawne) jest już niewiarygodnym sukcesem...?
- Wyborcom PO jeszcze nie minęła "sekciarska ekstaza"...
tesa1959 / 2011-01-04 01:49 / Tysiącznik na forum i pełna kultura
Też to pamiętam, ale komentowałam post arch.
frascatii / 79.188.238.* / 2011-01-03 12:25
i to własnie cenię w dyrnych pampersach, ich mega głupotę ! być tak głupim i nie odpowiedzialnym to jest sztuka.
ALe specajlne epitafium należy się skundlonej inteligencji, tym wazeliniarzom, co to zasiadaja przed kamerami mediów jako "autorytety" i ten śwuat "dziennikarstwa" . Jednym słowem za szmal wszystko i matke i ojce ubić jak będą tegio chcieli.
Stainbuch jeszcze wejdzie do "Polskiego Sejmu na bagnetach PO" a i tak bezmózgowa ferajna będzie głosowac na PO.
sisley / 213.108.153.* / 2011-01-03 14:10
Z inteligencją-jak to powiedział bodajże Z.Herbert- jest tak i poziom pisania prawdy i ryzyka dochodzi do momentu w którym nie nastąpi odmowa wypłaty honorarium. A co ta sfora pseudo profesorów by robiła jak nie wazeliniarstwo. Weźmy takiego Nałęcza od historii czy Krzemińskiego czy Kika od socjologii. Wywiady i artykuły w GW to ich chleb. Ci zawsze będą na zawołanie. Nie chce się pisać o dziennikarzach bo brak miejsca-to jest wyjątkowo upolityczniona sfora.
Kolejna grupa wyjątkowo pasożytnicza to komuchy i mundurowi, ci co tworzyli i podtrzymywali komunę. Ci pierwsi kradli i teraz PiS im nie pasuje a ci drudzy brali łapówki i szli na emeryturę w wieku 40 lat za ciężką pracę. Zdobyczy socjalizmu nie oddadzą tym bardziej ze swoich kont i PO to dla nich ostoja. część z nich ma nawet niezłe życiorysy solidarnościowe-niestety teczki zginęły i nie ma tego na piśmie-jest za to w GW i TVN.
A młodzież, podobno wykształcona popiera PO. Problem jest z tym wykształceniem-chyba że mówimy o posługiwaniu się komputerem i angielskim. Osobiście tej nieoczytanej młodzieży współczuję-w końcu to oni dostaną w dupę od Tuska i jego popleczników.
Ziomek / 178.219.116.* / 2011-09-12 14:05
Cel jest jasny.Skłócić i ogłupić Naród , bo takie działanie naładowane socjotechniką, pozwoli spokojnie rządzić ( robić kasę). A jednocześnie nie martwić się losem hołoty, która sama się wykończy.Np. wypowiedzi Premiera z gestykulacją i tonacją głosu.Dla kogo ten teatr i (PO)co.
tesa1959 / 2011-01-03 12:39 / Tysiącznik na forum i pełna kultura

nie odpowiedzialnym

nieodpowiedzialnym
tesa1959 / 2011-01-03 13:28 / Tysiącznik na forum i pełna kultura
Spokojnie. Nauczyłam się nie denerwować posunięciami polityków i Tobie też radzę. Stres, nerwy, niezadowolenie prowadzą do depresji, a ta może spowodować , że ciało też odmówi posłuszeństwa.
www.burowianka.pl / 95.50.3.* / 2011-01-03 11:32
Jeśli ktoś z Państwa byłby zainteresowany noclegiem w Krakowie Balicach to serdecznie polecam nasz obiekt www.burowianka.pl
Transfer z , na lotnisko - wliczone w cenę noclegu.
Pozdrawiam
POmyleniec / 83.15.9.* / 2011-01-03 11:48
A jeśli ktoś z Państwa zainteresowany jest noclegiem w W-wie, to polecam nasz obiekt przy ulicy Chałubińskiego 3B (część piwniczna).
Oprócz darmowego zimnego prysznica i pałowania, zapewniamy całodobowe przesłuchania połączone z torturami.
WIERNY KOMOR / 85.198.213.* / 2011-01-03 11:22
pisał w necie ,że Śledzińska-Katarasińska jest pijaczką , i robił to przyjaciel Grabarczyka - banda świrów i czubów! Śledzińska-Katarasińska PROWADZI AUTO PO PICIU ALKOHOLU , a Grabarczyk SIEDZI PIJANY W ŁAWACH RZĄDOWYCH - to są FAKTY ,ogólnie znane i widziane w TV.
WIERNY KOMOR / 85.198.213.* / 2011-01-03 11:22
pisał w necie ,że Śledzińska-Katarasińska jest pijaczką , i robił to przyjaciel Grabarczyka - banda świrów i czubów! Śledzińska-Katarasińska PROWADZI AUTO PO PICIU ALKOHOLU , a Grabarczyk SIEDZI PIJANY W ŁAWACH RZĄDOWYCH - to są FAKTY ,ogólnie znane i widziane w TV.
jjajaj33 / 80.50.131.* / 2011-01-03 11:18
Premier na zdjęciu wyraźnie dumny z siebie...
bidok55pl / 80.50.131.* / 2011-01-03 11:16
Od tych bzdurnych prognoz to głowa boli. Dlaczego niby wydam 500 zł więcej!!!??? Jeśli mam kasę i kupię sobie nową BMW to wydam tylko na firę 2000 zł więcej. A jeśli ledwo wiążę koniec z końcem bo guzik zrabiam to nie wydam ani grosza więcej niż w poprzednim roku - stanę się żebrakiem po prostu....
Janusz_Z / 95.48.181.* / 2011-01-03 11:11
Jak widzę ten cyniczny uśmiech TUSKA i wmawianie, że wprowadzane przez rząd rozwiązania (ostatnio np. przekierowanie środków z OFE do ZUS) służą krajowi to mi się samoczynnie "nóż w kieszeni otwiera".

Tym razem majstrują przy OFE (skok na prywatną pracowniczą kasę) i VAT nie podejmując jakichkolwiek systemowych działań. Ich strategia to przeczekać i żyć jako forma pasożytnicza.

W jakimkolwiek innym kraju (Niemcy czy USA) to już by dawno dostali kopniaka i dostaliby skierowanie do pracy w kamieniołomach, aby odpracować swoje "grzechy" - korupcję i nie czynienie nic, tylko żreć jako wieprze.

Nie chcę takich pasożytów i szkodników. Nie robienie nić też bardzo szkodzi.
tesa1959 / 2011-01-03 12:42 / Tysiącznik na forum i pełna kultura

Nie robienie

nierobienie
max123 / 188.108.214.* / 2011-01-03 10:59
mimo to poparcie dla PO nie spadnie - Paranoja :)
sisley / 213.108.153.* / 2011-01-03 11:06
Myślę, że ten naród w końcu się ocknie. Nie ma co liczyć na elektorat który ma coś na sumieniu-ci będą straszyć PiS-em. Myślę, że młodzież w końcu ruszy swoje kapuściane głowy i na trzeźwo oceni nierobów.
POmyleniec / 83.15.9.* / 2011-01-03 11:21

mimo to poparcie dla PO nie spadnie - Paranoja :)

Nie spadnie, wręcz przeciwnie wzrośnie tak, że w wyborach na jesień na pewno wystarczy głosów na następne 4lata samodzielnego nierządzenia.
Gdyby "teoretycznie" poparcie spadło poniżej 50%, to zawsze są dwa awaryjne wyjścia;
postraszenie Pisem i kaczorami lub koalicja z przydupasami z PSL-u.
tesa1959 / 2011-01-03 12:44 / Tysiącznik na forum i pełna kultura

postraszenie Pisem i kaczorami

A dlaczego wyborcy boją się PiSu?
em96 / 151.81.84.* / 2011-01-03 14:58
A dlaczego dzieci boją się baby jagi...?
- Prosta analogia...
W tym przypadku odpowiednikiem straszącego rodzica jest TVN, Polsat, GW i inne "niezależne", "profesjonalne" media...
em96 / 151.81.84.* / 2011-01-03 15:02
Jednocześnie nasuwa się tu kolejne spostrzeżenie: poziom intelektualny wystraszonych...
- Są na etapie 5 latka, czy może troszkę dojrzeli...?
sisley / 213.108.153.* / 2011-01-03 10:55
W tym rządzie brak kompetencji, wiedzy i pracy. Z drugiej strony umiejętności PR-owskie w i kreatywna księgowość są porażające. Za to wszystko zapłacimy słono ; wszyscy.
frascatii / 79.188.238.* / 2011-01-03 10:20
Niedawno na łamach prasy porównał pan premiera Tuska do Andrzeja Leppera. Czy jest aż tak źle?

Z tego, co powiedziałem podczas tej rozmowy, wynika, że tamto porównanie było dla Andrzeja Leppera krzywdzące, dlatego przeprosiłem go od razu w tym samym tekście. Za czasów Leppera mieliśmy tylko groźby, a teraz mamy groźne projekty konkretnych ustaw, za którymi idzie ich realizacja – na przykład w sprawie systemu emerytalnego. Polityka obecnego rządu, który zadłuża kraj bardziej niż Gierek, jest niezwykle niebezpieczna i nie powinna być kontynuowana. Przypomnę, że pomimo wyprzedaży majątku państwowego na kwotę ponad 50 mld złotych, rząd PO–PSL chce nas zadłużyć do 2013 r. na kolejne 250 mld złotych. Ponieważ w tym czasie planuje się zabrać pieniądze Otwartym Funduszom Emerytalnym, stracą one zdolność do inwestycji, więc pozostały do sprywatyzowania majątek wykupią przede wszystkim inwestorzy zagraniczni. Jako kraj zostaniemy niczym gołodupce, bez majątku, za to z olbrzymimi długami.
arch / 2011-01-03 10:05 / Tysiącznik na forum
A NFZ gubi 1/5 rocznego budżetu. W tym roku to około 12 mld zł. Co 5 km zbudowanych w tym roku dróg nadaje sie do poprawki. -Zapomnieliśmy, że państwo powinno pełnić role kontrolną, mówi prof. Witold Modzelewski z Instytutu Studiów Podatkowych.

www.tvncnbc.pl/kleszcze-dlugu,8299848,24,klip.html
sisley / 213.108.153.* / 2011-01-03 10:58
Po kontrolą mają media i notowania. Wysiłek wkładają w opluwanie PiS.
max123 / 188.108.214.* / 2011-01-03 11:01
Mam wrażenie, że jedyną rolę która ten rząd pełni jest walka z PiS...no i może jeszcze program "orliki" ...
michacel2 / 2011-01-03 17:34 / Tysiącznik na forum
orliki bratku to tez adera, wlasnie zgloszono do prokuratury a PiS skierowal wniosek do NIK o wnikliwe zdadania tej sprawy oszustw, naduzyc i malwersacji.
sisley / 213.108.153.* / 2011-01-03 11:10
''Orliki'' to sztandarowy PR-owski pomysł w stylu dawnej epoki. Jestem za tym aby dzieci kopały piłkę. Ale rządzenie nie może kończyć się na igrzyskach; a tutaj tak niestety jest.
1 2 3 1 2 3 / 2011-01-03 09:59
Od lat ten sam system zdobywania pieniędzy,,,,i przez rząd i przez firmy i przez wszystkich tych ludzi którzy muszą te pieniądze mieć ,bo im są potrzebne,,,,,, A nam nie są potrzebne ,,,,my mamy się podporządkować decyzjom rządzących ,,,,mamy kupować domy bo firmy muszą zarabiać,,,,

banki muszą zarabiać , a my mamy na to wszystko zarobić harując od rana do wieczora i spłacać ,bo tak sobie ubzdurali inni że to dobry system ,jak się zarabia na garbie innych,,,No gratuluję pomysłowości,,,jakie talenty,,,

Ludzie po wielkich szkołach nie potrafią opracować programu który da ludziom normalne życie bez stresów i poniżania ochłapami ,,,,Bo to ochłapy nie wypłaty,,,,O jakiem jakim i czyim rozwoju marzy Polska elita ,,,,o swoim i o swoich pomocnikach ,,,,,

a kto w końcu pomyśli o nas,,,,odrzucam wasze wszystkie złe programy złe prowadzenie państwa,,,,Jako ojciec rodziny , Polskiej rodziny nie zgadzam się na dalsze zubożanie Polaków,,,,,Nie jesteśmy niewolnikami ani rządu ani cwaniaków kapitalistycznych ,którzy sami chcą zarabiać miliardy a nam pracownikom płacić grosze,,,

Polska to nie Chiny ,ani Rosja ,to nowoczesny kraj a ludzie są wykształceni i zaradni ,,,,Mają też rozumy na miejscu i potrafią ich używać,,,Co jest w obecnym czasie jak widzę wielką trudnością dla wielu decydentów,,,,Jest zasada, nie potrafisz nie pchaj się tam gdzie zrobisz tylko szkodę państwu i Polakom,,,,

System jest do bani w całej europie ,ludzie nie mają możliwości na realizowanie swoich planów, ,,,Nie mogą godnie żyć w tak krótkim życiu każe nam się zaciągać kredyty mieszkaniowe na 30 lat,,,,To wszystko jest chore,,,i ludzie którzy to wprowadzili są niebezpieczni dla całej ludzkości.,,,,

Nieuczciwość kwitnie z dnia na dzień,,,,podatki są tylko jedynym sposobem na pokonywanie problemów rządu,,,,A morze by ktoś ruszył głową i odwrócił system na inny , na obustronny,,,,zasadą jest żeby brać musimy zadbać o to żeby było z czego brać,,,,,Odbieranie resztek to dobijanie rodzin i tak ledwo ciągnących z miesiąca na miesiąc,,,

Dobry szef tak prowadzi swoją firmę żeby wszyscy mieli zyski ,a jak widzę w około ,każdy kto ma dostęp do pracy i do zysków , tylko patrzy jak by tu dla siebie zagarnąć jak najwięcej,,,nie płacąc ZUS , ani dobrych wynagrodzeń,,,,Tak jest wszędzie w Europie gdzie szefem jest POLAK,,,

Tak się składa że jestem tego wszystkiego świadkiem i nikt mi nie powie że nie mam racji,,,,Pracodawcy dużych marketów hańbią swoich pracowników tymi wypłatami, sami zaś czerpią miliony , za to że cwani bezduszni,bo to z mądrością nie ma nic wspólnego,,,,

Jaka na to jest rada ,dla ludzi pracy, jednoczcie się ,zakładajcie stowarzyszenia, ,,,każdy z osobna nie ma siły przebicia,,,,pomagajcie sobie uczciwie,,,,więcej można zarobić uczciwością niż jednym oszustwem,,,,

W związku z tym że czkałem na nową Polskę w której będzie można żyć lekko i przyjemnie , i nie doczekałem się,,,,, Sam napisałem program jak pokonać kulawy system nieuczciwego kapitalizmu,,,,Mając uzdolnienia we wszystkich kierunkach .nie jest to dla mnie problemem wprowadzić w życie program odwracający cały ten zubożały nas system....

W XXI wieku wielkim wstydem jest życie w ubóstwie , i na utrzymaniu kobiet ,bo tak jest świetni fachowcy marnują lata , z braku środków i zarobków, a inwestycje w rodzinach spadają ze względów finansowych,,,,Jakie z tego jest wyjście,

Proste jest że tylko ci dobrze żyją co mają pieniądze,,,a więc dajmy ludziom więcej pieniędzy,,,,żeby rząd miał z czego brać te swoje podatki, od tego nie ma uwolnienia,,,,niech tak zostanie ,,,to prawo rządu ,,,podatki,,,ale naszym prawem jest godne życie i chowanie dzieci ,,,,,życie ,,,,a nie tylko praca,,,,,

Co w tej sytuacji musimy zrobić,,,,aby zaspokoić wszystkich i skończyć z ubliżaniem sobie na internecie,,,,,My jako chrześcijanie ,fachowcy ,normalni ludzie kochający nasz kraj i ludzi nie ważne jacy są ,,,,jak będzie lepiej to i ludzie się poprawią,,,,wprowadzamy program odbudowy zaufania ,

Program dla wszystkich Polek i Polaków ,nie ma tu wyjątku,,,,sam osobiście będę nadzorował i pilnował wykonania każdego słowa jakie jest napisane dla poprawy życia ludzi w Polsce,,,,Każdemu damy szansę rozwoju,,,

Budownictwo udziałowców ,,,,każdy ma prawo zarabiać i się rozwijać,,,Będzie to uczciwy podział zysków,,,,Jawny prosty zrozumiały dla każdego człowieka,,,,Będzie wprowadzone systemy wiarygodności i uczciwości ,,,To podstawa,,,,W stowarzyszeniu będzie każdy miał swój demokratyczny głos i możliwości wprowadzania swoich pomysłów ,,,,

Do prowadzenia programu wprowadzimy ludzi z naszej strony sprawdzonych ,,,,i ze strony waszej ,, aby nadzór był z obu stron,,,,,Program jest doskonale opisany i obliczony ,,,,Jak ma się budować jak postępować z ludzmi i z udziałowcami,,,Wielu próbuje mnie krytykować, na innych stronach nie mając pojęcia z kim mają do czynienia,,,,

Udziały mogą mieć wszyscy,,,,,Matki wychowujące dzieci ,,,,bezrobotni ,,,,Mogą też pracować z nami za
tesa1959 / 2011-01-03 12:56 / Tysiącznik na forum i pełna kultura

,,,A morze by ktoś

jak na uzdolnionego wszechstronnie, to banalny błąd; morze to np. Bałtyk, ale może ktoś - od móc.
em96 / 151.81.84.* / 2011-01-03 14:55
"...jak pomorze nie pomoże, to pomoże może morze..."
Wacuś Młody Europejczyk / 83.29.7.* / 2011-01-03 09:47
ZniewolOOne LEMINGI - ale fajnie było, jeszcze nigdy do pociągu nie właziłem oknem i TAK TAAANIO !!!
tesa1959 / 2011-01-03 12:59 / Tysiącznik na forum i pełna kultura
W latach 70 - tych tak się jeździło w wakacje lub przerwy świąteczne, a także wracając w sobotę do domu ze szkoły średniej. Kiedyś jechałam na stopniach wagonu do następnego przystanku.
em96 / 151.81.84.* / 2011-01-03 15:09
My wyskakiwaliśmy koło szkoły bo było bliżej... - Polskie pociągi miały wtedy "zawrotną" szybkość...
A..., słyszałem, że z uwagi na zimę ograniczyli do 200...(?)
tesa1959 / 2011-01-04 01:47 / Tysiącznik na forum i pełna kultura

- Polskie pociągi miały wtedy
"zawrotną" szybkość...

No tak, to prawda. Dzisiaj nie odważyłabym się jechać na stopniach nawet przez chwilę nawet gdybym miała tamten wiek.
frascatii / 79.188.238.* / 2011-01-03 09:47
Polityka gospodarcza rządu
Zostaniemy jako gołodupce

„Polityka obecnego rządu, który zadłuża kraj bardziej niż Gierek, jest niezwykle niebezpieczna i nie powinna być kontynuowana” – z Krzysztofem Rybińskim, profesorem Szkoły Głównej Handlowej, rozmawia Paweł Paliwoda.

W okresach przedwyborczych zarówno Platforma Obywatelska, jak i sam Bronisław Komorowski zapowiadali obniżanie podatków i tworzenie prawa przyjaznego dla obywateli i prywatnej przedsiębiorczości. Jak politycy PO wywiązują się z tych obietnic?

Nie wywiązują się. Mieli główny udział w powołaniu do życia w grudniu 2007 r. Sejmowej Komisji Nadzwyczajnej „Przyjazne Państwo”, mającej zwalczać biurokrację i legislacyjne buble, które m.in. krępują ekonomiczne działania ludzi przedsiębiorczych. W jej skład wchodzili niemal wyłącznie politycy PO, a przez długi czas szefował jej Janusz Palikot. Komisja okazała się całkowitym niewypałem. Tymczasem Polska spada w rankingach wolności gospodarczej. W rankingach e-administracji ONZ w ciągu dwóch lat spadliśmy z 33. na 45. lokatę, a według OECD [Organizacja Współpracy Gospodarczej i Rozwoju; międzynarodowa organizacja o profilu ekonomicznym, zrzeszająca 32 kraje – przyp. red.] jesteśmy najbardziej przeregulowaną gospodarką wśród krajów OECD. System podatkowy jest w Polsce koszmarnie skomplikowany i oceniany jako jeden z najgorszych na świecie. To są fakty. To jest dramat."

W indeksie demokracji , jesteśmy na 48 miejscu na świecie i 25 w UE i tez pozycję w indeksie dołuje działalność rządu

Na ostatnim miejscu obok Rumunii w indeksie korupcji . No a tusk to przecież koordynator służb specjalnych RP.

i w tym wszystkim durne pampersy zachwycone, że dyzma ich wysyła do pracy na niemiec i austrii, głosują na tą ferajnę grabarzy Polski !
Zapamietajcie mordy tych wszystkich wazeliniarzy, ekspertów ze studia TVN co tak zachwalaja dyzmę, zapamiętajcie ich gdy zapuka do was komornik i upomni się o raty za mieszkanie

Najnowsze wpisy