# RPP - (14.00) Protokół z posiedzenia RPP
# EUROLAND - (10.00) Publikacja danych dot. salda rachunku obrotów bieżących (Poprz. -5.9 mld EUR) za maj
# UK - (10.30) Publikacja danych dot. sprzedaży detalicznej (Poprz. -0.6% m/m, -1.6 r/r) za czerwiec
# USA - (14.30) Publikacja danych dot. wniosków o zasiłek dla bezrobotnych (Oczek. 550 tys. Poprz. 522 tys.)
Maks_
/ 2009-07-23 11:50
/
Tysiącznik na forum
Dzisiaj uwaga na dane z USA dot. wniosków o nowe zasiłki (14:30)... Dane będą już bardziej miarodajne, bo bez odpisów (w pierwszych dwóch tygodniach lipca odpisuje się od danych po 100 tys. wniosków, co związane jest z zamykanie fabryk motoryzacyjnych na okres urlopowy). Ponieważ, tak jak pisałem, w tym roku fabryki były zamykane już w maju i czerwcu, to odpisy od ilości wniosków w lipcu bardzo zafałszowały obraz... dzisiejsze dane będą już bez odpisów i tutaj można się spodziewać znacznego przyrostu nowych wniosków...
Pozdrawiam
no dobrze jak dane beda gorsze od oczekiwanych to co powinno sie dziac na rynku? Ostatnio juz nic nie jest dla mnie oczywiste i logiczne;-(
Maks_
/ 2009-07-23 12:14
/
Tysiącznik na forum
no dobrze jak dane beda gorsze od oczekiwanych to co powinno sie dziac na rynku? Ostatnio
juz nic nie jest dla mnie oczywiste i logiczne;-(
Wiadomo, rynek ewidentnie bagatelizuje gorsze dane, by wpadać w euforię po ciut lepszych od oczekiwań... jeśli dane będą gorsze od oczekiwań, powinno to spowodować krótkotrwałe osłabienie EURUSD (do czasu otwarcia sesji w NY notowania wrócą do stanu obecnego), natomiast jeśli dane będą zgodne z oczekiwaniami lub lepsze do jeszcze przed otwarciem sesji widzimy 1,43...
Osobiście zakładam pierwszy wariant... cudów nie ma i jeśli bezrobocie cały czas rośnie, to bez dokonywania odpisów nowe wnioski też będą rosły... prognozują 550K, ja myślę, że spokojnie będzie powyżej 600K...
Pozdrawiam
Dzieki brzmi logicznie - tez uwazam ze bezrobocie bedzie wyzsze... Zastanwiaja mnie dzisiejsze dane z polski - bezrobocie spadlo - nie wiem jak Wy ale ja czesciej slysze ze ktos stracil prace niz ze znalazl... Zajmuje sie budownictwem i powaznie nie jest dobrze:-(
Dzieki brzmi logicznie - tez uwazam ze bezrobocie bedzie wyzsze... Zastanwiaja
mnie dzisiejsze dane z polski - bezrobocie spadlo - nie wiem jak Wy ale ja
czesciej slysze ze ktos stracil prace niz ze znalazl... Zajmuje sie budownictwem
i powaznie nie jest dobrze:-(
statystyki amerykanskie dot. bezrobocia sa manipulowane, nie podaje sie, ze obniza sie czas zatrunienia, ze ze wiele osob wyczerpalo prawo do zasilku i zrezygowalo z poszukiwania zatrudnienia - to szczegolnie dotyczy poludnia Stanow, stan Michigan gdzie nieoficjalnie bezrobocie siega 30% to katastrofa, nieoficjalnie bezrobocie w Stanach to 15% a nie jak podaja statystyki lekko powyzej 9%
irons45
/ 2009-07-23 11:31
/
BAKSIK ZIELONYCH
# USA - (16.00) Publikacja danych dot. sprzedaży domów na rynku wtórnym (Oczek. 4.80 mln Poprz. 4.77 mln) za czerwiec
# USA - (16.00) Publikacja danych dot. dynamiki sprzedaży domów na rynku wtórnym (Oczek. 0.6% m/m Poprz. 2.4% m/m -3.6% r/r) za
irons45
/ 2009-07-23 14:44
/
BAKSIK ZIELONYCH
554 czyli wiecej a mc temu 520 to o wnioskach dla bezrob
W123
/ 89.75.148.* / 2009-07-23 14:48
mimo ze wiecej to rynek sie cieszy, ze nieduzo wiecej i mozna dalej pompowac :)
to wabienie leszczy,
z innej beczki: MFW jest zaniepokojony rosnacym zadluzeniem wewnetrznym Chin...polecieli w kredyty zamiast infrastrukure i pewnie wykoncza sie wlasnym 'planem stymulacyjnym'...kiedys rozmawialismy o tym
irons45
/ 2009-07-23 14:52
/
BAKSIK ZIELONYCH
to normalnie jak debilizm bylo 520 jest 554 czyli 6 procent wiecej i sie ciesza to nudne w sumie juz szkoda komentowac nawet narka
to nudne w sumie juz szkoda komentowac nawet narka
kazdy bzdur ma swoj koniec, czas na relaks, nara
Schroeder publicznie obszczekuje list przywodcow panstw naszego regionu do Obamy....zaczynaja sie kwasy....:)
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.