real
/ 81.219.244.* / 2006-01-12 20:25
Wszystko pięknie pani Olu, gospodarka rynkowa, centralnie planowana, nieudacznicy itp, itd. Niemniej ja nie o to pytałem!!! Powtórzę swoje pytanie jeszcze raz i proszę o KONKRETNĄ odpowiedź na temat ""....ile pieniędzy DODATKOWO jest pani w stanie przeznaczyć na ten cel (wcześniejsze emerytury) ze swoich zarobków?? Proszę tą wartość podać w procentach lub złotówkach."" Pani Olu, bardzo wygodnie jest pogadać sobie o problemach, a REALIZACJĘ rozwiązania tych problemów (finanse) zwalić na innych i jeszcze nazwać tych innych nieudacznikami. Po głoszonych przez panią poglądach, nie miałem wątpliwości w jakiej gospodarce się pani wychowała i dorosła. Właśnie w tamtych czasach, wszystkie problemy finansowe rozwiązywali jacyś ONI, a każdemu obywatelowi się po prostu należało (czy się stoi, czy się leży.......), natomiast nikt z obywateli nie zastanawiał się skąd ci ONI na to wszystko biorą? Teraz już wiemy, bo spłacamy te długi i pewnie jeszcze następne pokolenia będą je spłacać. Dlatego teraz pani Olu, jeśli jest pani ZA dodatkowymi świadczeniami dla innych, to proszę za to zapłacić ze SWOICH środków, a nie zwalać tego na innych w imię swoich przekonań!!! Bo mimo pani deklaracji o braku czci dla pieniądza, zapomniała pani dopisać - dla nie swojego pieniądza, bo jak widzę SWOJE pieniądze szanuje pani wyjątkowo, unikając odpowiedzi dotyczącej swojego wkładu finansowego w dzieło przyspieszenia emerytur. A już najbardziej rozśmieszył mnie pani tekst, """.....że pieniądze zawsze się muszą znaleźć"" , ale zapomniała pani dodać ""...muszą się znaleźć byle nikt ich nie szukał w mojej kieszeni"". Szczyt populizmu. Proszę się nad tym choć zastanowić, bo na zmianę poglądów jest już chyba za późno. Pozdrawiam