Forum Forum prawneGospodarcze

Właściciel Ciechana: Reklamy piwa kłamią

Właściciel Ciechana: Reklamy piwa kłamią

skomentuj
Wyświetlaj:
Smakosz2014 / 94.158.227.* / 2014-06-08 19:29
Lech, Warka, Tyskie, Carlsberg itp. a nawet ostatnio Żywiec smakują tak samo tragedia. Dobrze że są browar Ciechan.
polak2014 / 94.158.227.* / 2014-06-08 19:17
W lodóweczce chłodzą się trzy piwa Ciechan Wyborne. Gratuluje piwa.
tomek151 / 91.235.238.* / 2013-03-25 20:21
Zakochałem się w ty piwie, lecz muszę się odkochać :(. Coraz częściej trafiają się partie, które smakują jak przeciętny koncerniak.
Żą Miszel Żar / 77.45.89.* / 2013-03-19 08:33
brawa dla tego Pana, wzor do nasladowania biznesmeni,pasja, zajawka i autentycznosc. A przeklada sie to na smak naszych ulubionych piwek ... ;)
mila270 / 83.28.116.* / 2013-03-15 17:08
O 3 lat podejmowałam ten temat celem wytłumaczenia konsumentom dlaczego piwa mają określony smak ,zapach i barwę szalenie odbiegającą od tych z przed 30,40 lat-bezskutecznie.Tymczasem właściciel Ciechana raczył potwierdzić moją rację.Za późno ,za bardzo umocniły się molochy na naszym rynku,za dużo hipermarketów i konkurencji.Opojom wszystko jedno co piją niestety jest dość dużo smakoszy piwa ,którzy sparzyli się na naszych markach, najlepsze i mało popularne nie są rozpoznawane lub sporadycznie.To dlatego będą nawet w Czechach można zauważyć jak Polacy robią zapasy.Zgnoili Polski przemysł piwowarski po przez zastępowanie surowców naturalnych chemicznymi .Ciężkie lata nastały nie tylko dla plantatorów chmielu ale również dla szanujących się browarów Polskich.A tak niewiele ich zostało.Za to powinni wisieć nasi lewicowcy i ich poplecznik K. i Ci dokonujacy przwatzyacji dokonali przwatzyacji
zenek 111 / 83.22.229.* / 2013-03-11 18:48
Większość piw w Polsce nie da się pić ciechan mocny smakuje wyśmienicie nie śmierdzi skarpetkami blachą i innym przepoconym syfem nie ma co porównywać do innych polskich piw to tak jak by porównywać ruderę do willi
piwosz / 2013-02-11 10:58
wiadoma sprawa nie od dzis jest fakt iz wielkie koncertny ida na ilosc a nie na jakosc. Jakos zdazykly sobie wypracowac lata temu i maja okreslonych odbiorców.. Teraz liczy sie tylko masowka i zwiekszanie ceny produktu kosztem jakosci niestety
ZNAM SIĘ NA RZECZY / 109.241.24.* / 2013-01-30 13:00
Pamiętacie jak ciechan wyborny był po 2.50 w WAWIE? Terez jest po 4 zł+ oczywiście butelka. Nie dość że cena wzrosła to jak zjechali na jakości teraz to zwykłe popułczyny! Wystarczy wypić jedną butelkę i bul głowy mamy zapewniony po tych Ciechanowskich wynalazkach. Wogóle jak ten browar śmierdzi i jakie ma obce posmaki- ble!!!
filu / 178.235.234.* / 2013-02-10 23:35
wszystkie piwa z ciechana to siki a najwiekszy to wyborny
e645 / 46.229.146.* / 2013-07-19 12:33
pewnie wolisz lecha
KNP B / 5.173.174.* / 2012-12-11 23:04
PRACUJE W 1z3 GŁÓWNYCH KONCERNÓW PIWOWARSKICH W POLSCE. PRODUKCJA IDZIE NA MASÓWKĘ, TEGO SIĘ NIE DA UKRYĆ. ALE JAKOŚ PIWA JEST ZACHOWANA W PROCESACH PRODUKCYJNYCH. CIECHAN WYBORNE JEST NAJSMACZNIEJSZYM PIWEM JAKIE MÓGŁ SPOTKAĆ MÓJ ORGANIZM. DOLEWANIE SPIRYTUSU, KOSZT SPIRYTUSU PRZEKRACZAŁBY CENY OBECNYCH PIW/NIE OPŁACALNE. ŻÓŁĆ BYDLĘCA BYŁA W JEDNYM Z BROWARÓW. TAK DLA JASNOŚCI NAJDROŻSZA RZECZ W PRODUKCJI PIWA TO AKCYZA- CZYLI PAŃSTWO!! CIECHAN RULEZZ
patryk1985 / 195.222.114.* / 2012-11-29 08:01
mi w ogole nie smakuja piwa w duzych koncernow,a poza glowa boli.to wszystko z chinskiego mocznika.ciechan wyborny jest z********,czasem lepiej dolozyc i pic prawdziwe piwo,smaczne piwo a nie piwo z proszku.pozdr
jakewaltzak / 83.17.11.* / 2012-10-15 21:24
Piwo tradycyjnie warzone od piwa z tankofementatora można rozróżnić już po butelce, wystarczy spojrzec na etykietę i składniki. Piwo tradycyjne ma przeważnie słód jęczmienny, woda, chmiel, drożdże. Pozostałe mają hasło "zawiera słód jęczmienny". Sprawdźcie na butelkach piw z koncernów i porównajcie z Ciechanem, Żywym, czy innymi tradycyjnymi.
piweczko / 37.31.19.* / 2012-04-14 20:44
te sikacze za 5 zlotych nigdy wiecej nie dam sie zlapac na te chwyty, wole kasztelana za 2,5 zl
kaseta / 109.243.98.* / 2012-09-07 13:23
na takich mongołach jak ty koncerny robia kase :)
koneser72 / 2012-02-18 19:17
z całym szacunkien dla nowego własciciela browar lw.śl[tudzież jego staraniom].takiego piwa jak było wczesniej "książęce" nie będzie.co do ceny tez mam zastrzeżenia ale to inna sprawa.pozdr koneser.
okonmaster / 2012-01-16 17:54
Sam warze piwo w domu. Tylko proces zacierania słodu zajmuje mi średnio 3-4 godzin. Do tego wstepna filtracja, czyszczenie kotła zaciernego, chmielenie.... to sprawia ze przygotowanie 22-25 litrów tego wybornego trunku pochłania mi 8-10 godzin. Ale warto. Nie trafie wysokoodfermentowanego piwa. Jedyne piwo jakie kupuje w sklepach to zawsze, mały lokalny browar. I zawsze szukam, że by piwo zawierało "żywe kultury drożdży". Nigdy nie ufam reklamom piw gdyż one wszystkie przedstawiają to samo w różnych formach. Piwo musi być piwem samym w sobie a nie jasno żółtą cieczą przyprawioną pseudo chmielem, która to nigdy nie widziała słodu. Chmiel w szyszkach jest droższy od granulatu i rzadko spotykany tak samo trudniejszy w doborze proporcji ze względu na różnorodność alfa-kwasów. Jednak daje on wyjątkowo smak. Ja sam niestety w wiekszosci przypadków zmuszony jestem korzystać z granulatu. Nie mniej jednak popieram w pełni browary rodzime - one robią najlepsze piwo.
Hervay / 89.69.253.* / 2011-12-29 00:31
ciechan miodowy jest pyszny! to mój ulubiony bro nocuje.net
do początku nowsze
1 2 3 4 5
skomentuj

Najnowsze wpisy