Lisequ
/ 83.7.88.* / 2010-03-09 18:54
Witam.
Zwracam się do szanownego forum z prośba o pomoc. Bo mnie już coś bierze kiedy patrze na te stawki wynikające z prowadzenia firmy. Najpierw opisze co mi się tam marzy w ramach działalności gospodarczej.
Otóż. Marzy mi się moja własna, mała jednoosobowa firma masażu. Jestem technikiem masażystą po 2-letniej szkole policealnej, mam dyplom itp. Firma funkcjonowała by bez stacjonarnego gabinetu, masaż odbywał by się w domu klienta, mam swój sprzęt do zabiegu. Miasto w którym chce spróbować szczęścia nie jest zbyt duże (ok. 60 tysięcy mieszkańców, plus okoliczne mieściny), i przewiduje swe zarobki w graniach 700-800zł, może nieco więcej lub mniej, trudno mi powiedzieć. W każdym razie chciałbym się dowiedzieć, czy w ogóle by mi się opłacało prowadzić taki biznes w świetle tych wszystkich zusów, fiskusów, urzędów skarbowych i wszystkich innych podatków.
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi napisał, jakie podatki musiał bym płacić oraz ile oraz czy mogę liczyć na jakieś dotacje? Czy może lepiej dać sobie z tym wszystkim spokój.
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.