też jestem klientem aegon ale w przeciwieństwie do ciebie nie dałem sie wrobić tylko wybrałem świadomie ten rodzaj dla jednej z moich inwestycji wybierałem bezpośrednio od przedstawiciela aegon a nie przez inną instytucje która tylko sprzedaje produkty aegon
fakt decyzje podejmuję sam bo potrafię to robić ale mimo tego przedstawiciel kontaktuje sie ze mną i sugeruje jak rozkładać środki w danej chwili paleta wyboru wybrana rozsądnie czołówka funduszy w polsce nie można narzekać czas realizacji to 3dni czyli w trzecim dniu mam wykonany transfer opłata za zarządzanie 1,95% w skali roku
z tego co piszesz to masz tz program regularny gdzie musisz inwestować przez 5 lat ale nie opołaca się wypłacać przed 10 rocznicą bo są opłaty likwidacyjne
zgadza się jest to pośrednik miedzy klientem a TFI ale czy nie widzisz jaki to jest duży parasol jaką masz możliwość dywersyfikacji ryzyka i inne dodatkowe korzyści
ale nic za darmo
może nie do końca uważnie zapoznałeś się z warunkami albo miałeś pech i spotkałeś się z niechlujstwem przedstawiciela co nie zmienia faktu że trzeba czytać co sie podpisuje
wszędzie istnieją opłaty czy też koszty związane z inwestycją są mniejsze są większe
ale czasami warto zapłacić więcej za jakąś dodatkową czy też wyjątkową korzyść
ja wybrałem aegon ze względu na duże możliwości inwestycyjne i korzyści z tym związane w okresach spadków czy wręcz bessy bo wcześniej czy też póżniej ale ona nadejdzie