radziej
/ 2007-06-14 17:28
/
Bywalec forum
chyba czas zaprowadzic jakies mediacje:):):):) generalnie zaszło jakieś nieporozumienie, które sobie wyjasnimi i będzie czysta gra:), przynajmniej taki mój cel!!!:)
zatem od początku pojedziemy i moze przy odrobinie dobrej woli sie uda!:) zaczne od naszych czyli Tasa i moich komentarzy:
1. mnie osobiście rozbawiło "bezprocentowe konto", a Tasa to nie zaskoczyło najwyraźniej bo zna też inne ciekawe rzeczy z zycia wzięte jak wódzia z winogron:)
2. Tasie, proszę nie zwracaj się do mnie "per Pan" bo lordy są na wyspach brytyjskich (ten punkt mogłem pominąć ale chciałem dołaczyć dla wyjaśnienia i ścisłości co do zachowania nieformalnych wzajemnych relacji między forumowiczami!!)
3. Tas uważam za niegrzeczność z Twojej strony, że nazwałeś koleżankę wprost chciwą, ale dodałeś ze "z całym szacunkiem", więc honor poniekąd uratowany, ale tylko poniekąd.
4. ja też chciałbym zobaczyć minę K. na korekcie, ripostując odpowiedz Tasa to musze przyznac ze K. nie jestes taka ryzykantka za jaką się deklarujesz, ryzykanci się nie wahaja pomiędzy funduszami a lokatą w banku, wybór jest prosty a Ty do takich nie nalezysz i bardzo przepraszam, ale z opisu całej akcji wynika że Twoj strach ma duże oczy i to zjawisko nawet jest uzasadnione w tym wypadku.
5. co do czwartego punktu Tasie to sie nie do konca z Tobą zgodzę!:):):) to a propos tego bólu oczywiście, bo jeśli K ma stracha to faktycznie obligacje i lokata będą dobrym wyjściem z sytuacji.
okey a teraz bezpośrednio do K:
1. nie denerwuj się ze doszło "do zejscia na zła droge" choc ja wcale tak nie uważam!
2. ten portal finansowy ma koncówke .pl . wiec nie oczekuj od ludzi ze beda znali wszystkie warunki korzystania z kont z koncowka .de czy jakakolwiek inna koncowka
3. proponuje wejsc na fora ekonomiczne .de i tam popytac o inwestycje na rynku polskim, zapewne rozmowa "tez wejdzie na zla droge" bo nikt nie bedzie mial o tym pojecia a ze konto u nas bedzie "procentowe" to pewnie zlapia sie miejscowi .de z niedowierzania za glowe z zadumy, ze taki luksus w bankach mamy.
4. nasz premier nie ma konta w banku, a my nie jesteśmy małostkowi, (prawda TAS?)
5. podajcie sobie ręce na zgodę!!! :):):)
pozdrawiam Was serdecznie i licze na kontynuację (nie trendu) dyskusji!:)