ździcho
/ 87.205.253.* / 2010-08-10 11:00
1. OK
2. Przemoc, to uzyskanie CELU WŁASNEGO, przy krzywdzie innych (niedekwatne do opisywanej sytuacji)
3. Znęcanie, to rozmyślne trwałe regularne bicie lub przemoc słowna, bez podawania powodów. Celem znęcania jest celowe trwałe uszkodzenie czyjegoś ciała lub psychiki. Cechą chareakterystyczną znęcania jest to, że znęcający się nie może przestać, gdyż przez znęcanie się nad innymi samorealizuje się. Inna cecha charakterystyczna znęcającego się to brak uczuć wyższych, znęcanie się sprawia przyjemność. (nieadekwatne)
4. Maltretowanie. Działanie mające na celu trwałe uszkodzenie ciała. Zadawanie ran przy pomocy narzędzi: paska, młotka, żarzącego się papierosa, prądu. Przypalanie zapalniczką i gorącą patelnią, bicie rurką po piętach, polewanie gorącą i zimną wodą, pozbawianie snu.
"Za bicie, które dwukrotnie zakończyło się u dzieci złamaniami rąk i nóg, przypalanie, oparzenia od polewania wrzątkiem, zmuszanie do klęczenia, wybicie zęba łyżką stołową i inne okrucieństwa, mężczyzna i kobieta zostali w grudniu 2004 r. skazani" (nieadekwatne)
6. Sadyzm to rodzaj zaburzenia seksualnego (parafilii), w którym jednostka odczuwa podniecenie seksualne w wyniku zadawaniu partnerowi fizycznego i psychicznego bólu oraz upokarzania go (nieadekwatne)
7. Kat to człowiek, który zawodowo zajmuje się głównie wykonywaniem wyroków, skazujących na kary cierpienia, okaleczenia i na karę śmierci. Poza torturami, traktowanymi jako środek karny, kaci zajmowali się również zadawaniem cierpienia w celu wymuszenia zeznań (nieadekwatne)
8. Oprawca, to nie to samo co kat. Oprawca najpierw ROZGLĄDA SIĘ za ofiarą, jak ją wypatrzy ŚCIGA ją, jak ją dopadnie - PRZEŚLADUJE na wszystkie możliwe sposoby (nieadekwatne)
9. Degenerat, to osoba ze zwyrodnieniem osobowości (właściwie to się nie badałem pod tym kątem i normalnie funkcjonuję w społeczeństwie, ale nie mam dowodów, punkt dla Ciebie)
10. Psychopata. Tu złapałeś mnie za słowko, ale te pięć razy to nie było "bicie na ból" bo co mógł narobić taką rączką, ja dałem małemu klapsa bardzo delikatnie, a jego płacz był raczej oznaką przegranej, bo był wpierw wyjatkowo zawzięty w tym, co robił wcześniej (tu nie jestem pewien swego - interpretuj jak chcesz, oddaję walkowerem)
11. Bydlak - potocznie to osoba pozbawiona uczuć wyższych. Choć nie nie jestem w stanie udowodnić tego na forum, to jednak takowe uczucia posiadam. Moja rodzina funkcjonuje normalnie w sferze uczuć. Gdy jeden z członków rodziny jest tak rozumianym "bydlakiem", to reszta jest bezradna i mamy do czynienia z patologią (kwestia otwarta)
11. Egoista - zostawiam na koniec wpisu.
Podajesz inne rozwiazanie. Zauważ jednak, że wtedy od zabawy izoluję również ofiarę, która oberwała od brata. Za co mam karać ją? A po w niecałą minutę po moim klapsie dzieci wróciły do zabawy jak gdyby nigdy nic.
po odsiadce syn powinien przeprosić
siostrę. jeżeli nie to bawi się sam.
Ależ on własnie CHCIAŁ bawić się sam. Zabawką, którą jej zabierał. Ona chciała bawić się razem z nim.
przeprosiny i wtedy dopiero mówimy, że wszyscy się kochamy.
Były. Przeoczyłem w opisie.
EGOISTA zatem: To człowiek, który w całym swoim życiu zabiega o dobro wyłącznie własne. Komuś, komu się "nie chce" w danym momencie wymyślać "lepszej kary" to LEŃ, nie egoista (punkt dla mnie).
Podsumowując: Złapałeś mnie na dwóch, dwa oddałem sam. Razem cztery. Miało być pięć ale pas. Nie będę już zabierał głosu na tym forum. Ty oczywiście możesz karcić mnie dalej. Jestem otwarty na krytykę. Tylko nie bij;-)