hmmm catering .ogolnie pomysl dobry jesli posiadasz duza ilość gotowki, przedewszystkim musisz miec odpowiedni lokal bez ktorego sanepid nie dopuści abyś zalozyl taka firme, po drugie kontakty, reklama , doswiadczenie i przedewszystkim dobrych pracownikow w tej branzy. jesli chcesz cos na poczatek najlepiej zaopatrzac firmy np budowlane ( do tego potrzebujesz maly lokal , z piekarnikiem i kilkoma plytami grzewczymi) okolo 5 tys miesiecznie + inwestycja w produkty jesli zas wolisz cos z wiekszym rozmachem to juz o wiele wiecej pieniedzy i prawie niewykonalne dla ludzi nie majacych o tym pojecia. jesli chodzi o formalnosci to; 1 urzad gminy potrzebujesz dowod i pesel, skladasz wniosek o wpis do ewidencji dz gosp 2 urzad statystyczny dok o rejestracji firmy , skladasz wniosek RG1 3 bank nip i regon skladasz wniosek o otwarcie rachunku bankowego 4 urzad skarbowy nip1
vat-r oswiadczenie o wyborze podatku 5 ZUS skladasz ZUA ZFA ZBA ZAA , z tego co mi wiadomo mozna te wszystkie formalnosci zalatwic w 1 dzien w 1 miejscu jest takie biuro ale gdzxie musisz popytac bo biegac sie nikomu nie chce a to kilka tygodni czekania pozdrawiam i zycze powodzenia