zdjecie obowiazkowe w CV?
tworze swoje CV i zastanawiam sie czy zdjecie zdjecie jest obowiazkowym jego elementem?
KlaraZARE
/ 195.189.88.* / 2018-11-24 00:13
Nie wiem czy takie obowiązkowe, wielu teraz od tego odchodzi, ale ja mam akurat taki piękny szablon z SzybkieCV że jest miejsce na zdjęcie :)
Oskar770
/ 83.4.64.* / 2018-02-21 03:41
Ostatnio słyszałem pogląd, że odchodzi się od zdjęcia. Warto jednak wtedy innymi, graficznymi elementami przywabić wzrok HR-owca. SzybkieCV mają teraz genialną bazę wzorów.
gość762
/ 89.64.52.* / 2018-08-22 14:00
też korzystałem z szybkiecv i zdecydowałem się dodać zdjęcie bo cv jest wtedy dopełnione i nie jest tylko pustymi słowami na kartce
saba kania
/ 93.95.91.* / 2012-03-11 17:07
no więc w kodeksie jest zapisane ze zdjecia nie trzeba umieszczac tak samo jak i roku urodzenia. przyjac do pracy powinni za doswiadczenie umiejetnosci a nie za mloda piekna twarz ktorej wlasciciel potrafi tylko parzyc wode...
ja zawsze wysyłam CV ze zdjęciem, nie zaszkodzi, lepiej wysłać więcej niż za mało
ma znaczenie, niektóre firmy najpierw odrzucają cv bez zdjecia
bilithekid
/ 193.91.28.* / 2011-07-21 11:18
Czy do cv trzeba dołączać zdjęcie? odpowiem pytaniem; czy w ofercie powinna być stawka wynagrodzenia? :) myślę, że pewne zachowania powinny płynąć z obu stron :) Oczywiście CV ze zdjęciem jest "pełnijesze" tak samo jak oferta pracy z podaną stawką :) Przeglądam czasami oferty w Szkocji i tam rzadkością jest aby nie było podanej stawki czy to godzinowej czy rocznej. Co ciekawe równnie rzadko proszą o zdjęcie w CV :) Ciekawe prawda?
Hoobert
/ 79.190.96.* / 2011-07-20 15:24
Uważam, że sprzedaje się kwalifikacje, a nie wygląd. Chyba że podstawową kwalifikacją jest wyglad i przede wszystkim on liczy się w pracy.
Dobre CV bez zdjęcia winno wystarczyć do wstępnej selekcji. Potem spotkanie. Tutaj nie uniknie się oceny wygladu.
czasem w ogłoszeniu jest zaznaczone że cv wymagane jest ze zdjęciem i jak jestem w stanie to zrozumieć jeśli chodzi o na przykład hostessę to zupełnie nie rozumiem jak to się ma do telemarketera,
A to akurat zależy. Na Zachodzie (a szczególnie w Stanach) nie do pomyślenia jest, żeby do CV dawać zdjęcie. Więc jeśli firma jest amerykańska to lepiej bez zdjęcia, bo można jeszcze na tym stracić.
A tak w ogóle to nie jest obowiązkowe i w sumie ciężko przewidzieć gdzie jest mile widziane.
Lepioej zamieścić oczywiście, nie jakieś fikuśne :P
Maaniek87
/ 89.239.120.* / 2011-07-19 10:16
Jak zależy Ci na pracy to zdjęcie jest obowiązkiem!!! Niektórzy nagrywają nawet video jako CV ;) robi się to coraz bardziej popularne i niektóre serwisy, chyba www.tupracujemy.pl, już mają taką możliwość zamieszczania filmiku w swoim CV. A jeżeli wysyłasz CV drogą klasyczną na papierze to zawsze możesz zrobić jedno CV ze zdjęciem, a resztę skserować.
nie jest obowiazkowe, ale takie cv ze zdjeciem lepiej sie prezentuje
Jeszcze zależy gdzie składasz takie CV