zmiana portfela w skandii
jeśli dokonam 20% zmiany w portfelu to spowoduje blokadę całego portfela czy resztę będę mógł zmienić następnego dnia?
Podepnę się pod temat.
Faktycznie w Skandii nie płacicie za konwersje? Takie info znalazłem na ich stronie.
max1224
/ 2009-02-16 20:17
/
Tysiącznik na forum
faktycznie
i jest jeszcze wiele innych udogodnień z których trzeba nauczyć się korzystać
A jak długo czeka się na konwersję (pln oraz walutowe z/do pln)?
max1224
/ 2009-02-16 20:26
/
Tysiącznik na forum
nie ma różnicy wszystko jest wg zasady data zlecenia x wykonanie po wycenie x+2 widoczne w x+4 sęk w tym żeby wyprzedzić ten czas a są tacy co potrafią
Max, jeszcze raz proszę :)
max1224
/ 2009-02-16 20:35
/
Tysiącznik na forum
dajesz zlecenie w poniedz w godz. do 21:30 masz wykonane we czwartek z wyceną wg daty ze środy czyli faktycznego stanu giełd we wtorek proste ? oczywiście w przypadku zagranicznych jest pewna różnica wynikająca nie z działalności skandii a sposobów wyceny np. widać różnice między wycenami black rocka a templetona
jiok
/ 94.254.167.* / 2009-02-16 20:08
jak chcę wydać dyspozycję nowych składek 100% w jeden fund to mi sprzeda stare fundy i całość przekieruje na ten nowy, czy tylko nową wpłatę miesięczną? Wcześniej miałem roczną składkę, teraz miesięczną
tomasz_skandia
/ 84.10.103.* / 2009-02-01 22:26
"Dyspozycja konwersji", potem wybierz "Dyspozycja sprzedaży części lub całości funduszy". Resztę portfela (poza częścią, na którą dasz dyspozycję konwersji), będziesz miał cały czas dostępną.
zadzwoniłem dziś do skandii koleś który odebrał twierdzi ze częściowa zmiana portfela zablokuje mi możliwość konwersji reszty choć dupek w głosie nie był przekonywujący. Czy sprawdziłeś to na własnej skórze??
tomasz_skandia
/ 84.10.103.* / 2009-02-02 12:44
Sprawdziłem - działa.
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.