antyPiSuar
/ 198.155.189.* / 2007-01-08 18:06
Do smutny: Proponuję odpuścić sobie komentowanie zjawiska bo wiedza Pana jest podobna jaką ma osioł o programie gwiezdnych wojen. Służba Zdrowia (jak ja nie cierpię słowa "służba") a raczej opieka medyczna wymaga reform na absolutnie każdym poziomie (finanse szpitali, system kształcenia, zarobki, struktura itd.). Ten proces będzie trwał latami. De facto prof. Religa nie robi NIC!
Żałosne jest co Pan wie na temat emigrowania polskich lekarzy oraz o zastępowanie ich np. białoruskimi. Skutki obecnej polityki a raczej braku reformowania odczujemy już za parę lat (będzie się Pan leczył przez radio-Maryja najlepiej). Białoruski lekarz jeśli wpadnie do Polski popracować to na krótko, żeby jechać dalej na zachód. Studencji nastawiają się na emigracje już na etapie studiów, młodzi lekarze od wejscia do EU coraz częściej wyjeżdzają, zjawisko się dopiero co zaczęło bo początkowo Unia robiła i ciągle robi biurokratyczne utrudnienia. Brak specjalistów odczujemy bardzo szybko. Naprawa tego będzie bolesna i długotwała.
Żenują mnie ludzie, którzy nie wiedzą, że nowoczesne społeczeństwo to informatycy, lekarze, inżynierowie, że usługi, technologie, nauka to są gałęzie przynoszące zyski państwu. Nie dziwią mnie takie komentarze w internecie, bo wynik wyborów mnie już wystrczająco załamał. No coż wieś, górnicy w tym kraju to elita. Niestety...