szaren
/ 213.108.114.* / 2010-02-21 01:56
Nie wieżę, że jest ktos kto tak myśli?
Czym rózni sie TVP od telewizji komercyjnych, poza tym , że jest duzo droższa i o wiele mniej efektywna?
zapewne nie programem .. ma identyczny jak komercyjne .. w godzinach najwiekszej oglądalności.
tzw, programy misyjne oraz takie które TVP na siłe zalicza do misyjnych są emitowane w porach niskiej oglądalności.
Jezeli chodzi o to żeby TVP była tubą do jakichs koterii politycznych, to ja ravzej w publicznej telewizji zakazł bym politykowania i promocji jakiejkolwiek partii, poza zetelnymi informacjami.
Zreszta , juz kiedys proponowałem podział TVP na dwa niezalezne organizmy. Na TVP misyjną np z jednym programem ogólno krajowym i jednym satelitarnym , utrzymywanym wyłącznie z abonamentu, ale nadającym programy wartosciowe dla odbiorców na róznym poziomie wyrobienia. Oraz na TVP niemisyjną, utrzymujaca się z reklam nadajaca programy na dotychczasowym poziomie podobnym do poziomu nadawców komercyjnych. Forma własnosci dowolna moze byc państwowa. W tej niemisyjnej ale państwowej telewizji , mogli by promowac sie koterie polityczne które akuratnie przechwyciły by władze w tej niemisyjnej TVP. Co zreszta było i obecnie jest praktykowane.
No i najwazniejsze , nie czyniłbym ze społeczeństwa debili, którzy to jedynie z telewizji czerpia swoją wiedzę.
No może starsi członkowie tego społeczeństwa, ale sredni i młodzi z powodzeniem , znajda potrzebne informacje gdzie indziej i to o wiele rzetelniejsze niz w jakiejkolwiek TV.
Jezeli uwazasz , że społeczeństwo powinno płacić haracz, jakim jest abonament aby jacys politycy (ci lub inni - w zaleznosci jaka opcja ma władzę) mogli sie promować, to ja wole jednak pozostac przy swojej opinii.