MAKARONPL: strona spółki
16.07.2018, 16:47
MAK Zawarcie aneksu do umowy o dofinansowanie projektu pn. „Wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych w zakresie żywności funkcjonalnej w firmie Makarony Polskie SA" realizowanego w ramach działania 1.4 Wsparcie MŚP, Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego 2014-2020.
Spółka Makarony Polskie SA w nawiązaniu do raportów bieżących nr 13/2018 z dnia 22 czerwca 2018 roku oraz nr 13/2017 z dnia 31 marca 2017 roku informuje, iż w dniu 16 lipca 2018 roku zawarła z Zarządem Województwa Podkarpackiego (Instytucja Zarządzająca Regionalnym Programem Operacyjnym Województwa Podkarpackiego) aneks do umowy o dofinansowanie projektu pn. „Wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych w zakresie żywności funkcjonalnej w firmie Makarony Polskie SA" realizowanego w ramach działania 1.4 Wsparcie MŚP, Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego 2014-2020.
Aneks aktualizuje okres realizacji projektu na dzień 31 grudnia 2018 roku (dotychczasowy termin przypadał na dzień 30 czerwca 2018 roku). Zawarty aneks jest następstwem złożonego przez Spółkę wniosku o zmianę terminu zakończenia realizacji projektu, podyktowanego analogicznym zapytaniem ze strony jednego z dostawców. Przesunięcie w czasie terminu zakończenia projektu pozwoli Spółce w pełni wywiązać się ze zobowiązań i zrealizować projekt zgodnie z zamierzeniami. Pozostałe zapisy umowy o dofinansowanie nie ulegają zmianie.
Aneks aktualizuje okres realizacji projektu na dzień 31 grudnia 2018 roku (dotychczasowy termin przypadał na dzień 30 czerwca 2018 roku). Zawarty aneks jest następstwem złożonego przez Spółkę wniosku o zmianę terminu zakończenia realizacji projektu, podyktowanego analogicznym zapytaniem ze strony jednego z dostawców. Przesunięcie w czasie terminu zakończenia projektu pozwoli Spółce w pełni wywiązać się ze zobowiązań i zrealizować projekt zgodnie z zamierzeniami. Pozostałe zapisy umowy o dofinansowanie nie ulegają zmianie.