Szczególnie zwracają uwagę na punkty gastronomiczne, z których korzystają uczestnicy festiwalu. Anna Dańko z gorzowskiej placówki informuje, że punkty gastronomiczne są lepiej przygotowane do imprezy niż w poprzednich latach.
_ - Jeżeli chodzi o organizację i warunki przygotowania, organizatorzy spełnili nasze wymagania sanitarne. W przypadku czystości na zewnątrz obiektów, na bieżąco jest to sprzątane. Oceniamy to lepiej niż w zeszłych latach, gdy było więcej zanieczyszczeń - _ mówi Anna Dańko.
Pracownicy Sanepidu dodają, że kontrole czystości nie wykazały zaniedbań zarówno na terenie Kostrzyna nad Odrą jak i samego festiwalu._ - Służby sprzątające są bardziej aktywne i wszelkie zanieczyszczenia, które się pojawiają, są na bieżąco usuwane w kontenery podstawiane na odpady. Toy-Toye również są sukcesywnie serwisowane, nie stwierdzamy większych uchybień _- mówi Anna Dańko.
Służby kontrolujące czystość pozostaną w Kostrzynie nad Odrą do niedzielnego wieczoru. Na Przystanek Woodstock, według szacunków Policji przyjechało w tym roku 350 tys. uczestników. Teren festiwalu zajmuje 120 hektarów.