Amerykańska wołowina w polskich burgerach

Myślisz McDonald's, mówisz Big Mac. Ta najsłynniejsza kanapka w menu McDonald's, która służy nawet ekonomistom do pomiaru siły nabywczej walut, nie istniałaby bez dwóch solidnych plastrów wołowiny.

Do polskich lokali McDonald's mięso trafia z Górki koło Ostródy. Cztery lata temu właśnie tam nowoczesny zakład wybudowała firma OSI Food Solutions. To polski oddział amerykańskiego giganta w branży mrożonych przetworów mięsnych. Amerykanie na polskim rynku obecni są już od ponad 20 lat.

Money.pl
Czytaj także
Polecane galerie
Ar0
2018-01-30 09:25

W dodatku w szwedzkiej sieci będzie można napić się piwa. Będzie to  Lech lany przez Kompanię Piwowarską

To nie piwo, to wyrób piwopodobny
nie ed
2017-10-02 12:59
Trzeb mieć nieźle wyprany mózg, żeby płacić za truciznę.
MAX
2017-09-25 13:20
MAX PREMIUM POPŁYNIE Z TYM PIWEM NA AMEN DO SZWECJI
Pokaż wszystkie komentarze (106)