Cukier nie krzepi

W latach 60. ubiegłego wieku przemysł cukrowniczy zlecił badanie na temat wpływu cukru na żywe organizmu. Eksperyment pod nazwą "Projekt 259", przeprowadzony na szczurach, dał szokujące wyniki.

Okazało się, że gryzonie, które poddano diecie wysokocukrowej, poniosły poważne zdrowotne konsekwencje na tyle, że branża cukrownicza postanowiła działać.

By zataić wyniki badania, które dowodziło, że cukier może znacznie podwyższać ryzyko choroby nowotworowej, kontrolowana przez branżę organizacja Sugar Research Foundation rozpoczęła kampanię dezinformacji. Zasponsorowała nawet badania dowodzące, że cukier ma na nas zbawienny wpływ.

Więcej o sprawie w WP wiadomości.

Money.pl
Czytaj także
Polecane galerie
nikoś1
2017-12-25 13:58
Wszech otaczająca nas chemia to prosta droga do nowotworów,których coraz więcej nie tylko u ludzi ale także u zwierząt. Nie jest to przypadek tylko zmowa wielkich koncernów farmaceutycznych bo na czym jak na czy ale na zdrowiu to oszczędzać nie będziemy. To samo się ma do sczepień. Tak naprawdę nie wiemy co nam czy naszym dzieciom wstrzykują pod skórę i myślę ,że ten co robi zastrzyk też nie wie. I wszelkie straszenie epidemiami jest manipulacją bo jeżeli w wielu krajach na zachodzie nie są obowiązkowe to dlaczego nic nie słyszymy o epidemiach w tych krajach? WSZYSTKO TO KASA!
andrewn
2017-12-18 08:59
Zbadajcie chemię w chlebie - dlaczego powoduje alergie u dzieci.
luk
2017-12-16 18:20
Wyroby cukiernicze (ciasta, paczki, kremówki itp są w cenie około 20 do 30 i 40 zł za kg. Większość obficie obsypywane cukrem pudrem ten po około 3,40 za kg. Nic tylko sypać ten puder bo nic nie ma takiego 10-cio krotnego przebicia
Pokaż wszystkie komentarze (103)