Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Małopolska: promocja tradycyjnej żywności na ,,Festiwalu Podkarpackich Smaków"

0
Podziel się:

Druga edycja "Festiwalu Podkarpackich Smaków" odbywa sie w Górnie koło Sokołowa Małopolskiego. Celem imprezy jest promocja żywności wytwarzanej w sposób tradycyjny i ekologiczny.

Swoje wyroby prezentują podkarpaccy rolnicy, zakłady przetwórcze oraz Koła Gospodyń Wiejskich. Odbędą się konkursy dla wszystkich wystawców na "Najładniejsze stoisko" i " Najciekawszy Produkt". Zwycięzca w kategorii "Najciekawszy Produkt" będzie mógł się starać o wpis na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa. Podkarpacie na tej liście ma już zarejestrowanych 66 produktów i zajmuje pod tym wzgledem w trzecie miejsce w kraju po Śląsku i Pomorzu.

Żywność prezentowana na "Festiwalu Podkarpackich Smaków" cechuje się wysoką jakością, wyjątkowymi walorami smakowymi oraz tradycyjnym sposobem wytwarzania. Podczas imprezy można poznać dorobek kulinarny regionu, oraz posmakować wyrobów produkowanych według starodawnych receptur. Przewidziano też koncerty kapel i zespołów folklorystycznych a

wiadomości
IAR
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)