Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

s może zostać wstrzymany import wołowiny z Czech

0
Podziel się:

s moze zostac wstrzymany import wolowiny z Czech

TYTUŁ AGENCJA GODZ. CZAS
s może zostać wstrzymany import wołowiny z Czech IAR1r 6 18:22 1:24
s może zostać wstrzymany import wołowiny z Czech
s może zostać wstrzymany import wołowiny z Czech


Główny lekarz weterynarii Andrzej Komorowski
powiedział IAR, że jeżeli badania laboratoryjne
potwierdzą, że w Czechach pojawił się pierwszy przypadek
choroby szalonych krów to import mięsa wołowego z tego
kraju zostanie wstrzymany.

s moze zostac wstrzymany import wolowiny z CzechTYTUŁ AGENCJA GODZ. CZAS s może zostać wstrzymany import wołowiny z Czech IAR1r 6 18:22 1:24 s może zostać wstrzymany import wołowiny z Czech s może zostać wstrzymany import wołowiny z Czech Główny lekarz weterynarii Andrzej Komorowski powiedział IAR, że jeżeli badania laboratoryjne potwierdzą, że w Czechach pojawił się pierwszy przypadek choroby szalonych krów to import mięsa wołowego z tego kraju zostanie wstrzymany. Wyniki maja być gotowe w piątek. Dzisiaj czeski minister rolnictwa Jan Fencl powiedzial, ze objawy choroby Creutzfelda-Jakoba zaobserwowano u sześcioletniej krowy w jednym z największych kombinatów mięsnych kolo Jihlavy. Krowa pochodzi ze stada liczącego prawie 400 sztuk. Andrzej Komorowski uważa, ze do Polski zakażone mięso nie mogło trafic mimo, że kilka dni temu zakaz importu mięsa wołowego z Czech został odwołany. 'Poleciłem sprawdzić czy w ciągu ostatnich dni sprowadzono do Polski jakieś mięso wołowe' - powiedział Andrzej Komorowski. Główny
lekarz weterynarii podkreślił, ze każda porcja mięsa zanim trafi do sklepu jest przechowywana w magazynie będącym pod kontrolą powiatowego lekarza weterynarii. Obecnie wojewódzcy lekarze maja dopilnować, żeby żadne wołowe importowane mięso nie wydostalo sie z tych magazynów. 'Na pewno nie trafi do konsumpcji' - zapewnił Andrzej Komorowski. 18:22 06/06/2001

wiadomości
gospodarka
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)