Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

UOKiK - kontrola szkół

0
Podziel się:

Połowa badanych przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów stołówek, bufetów i sklepików szkolnych działa nieprawidłowo, co może zagrażać zdrowiu uczniów. Im dalej od stolicy, tym sytuacja jest gorsza.

Wiceprezes urzędu Elżbieta Ostrowska powiedziała, że w wielu bufetach i stołówkach szkolnych do smażenia używa się starego oleju. Zdarza się, że dzieci dostają brudne sztućce, a w stołówkach trudno znaleźć czystą ceratę. Sprzęt kuchenny bywa mocno wyeksploatowany, a zastawa stołowa z ubytkami emalii. Nagminne jest również, że uczniowie dostają mniejsze porcje od deklarowanych.

wiadomości
gospodarka
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)