oprac. TOS

Nie ma chętnych na prezesurę w Poczcie Polskiej. Były szef LOT-u weźmie stanowisko?

Sebastian Mikosz jest najbliżej objęcia fotela prezesa Poczty Polskiej - ustalił nieoficjalnie portal gazeta.pl. Według portalu tylko Mikosz jest chętny na kierowanie pocztowym gigantem, który ma ogromne problemy finansowe.

Sebastian Mikosz prezesem Poczty Polskiej? Według nieoficjalnych ustaleń serwisu gazeta.pl to bardzo prawdopodobne (Agencja Wyborcza.pl, Slawomir Kaminski)

Anonimowe źródło serwisu gazeta.pl twierdzi, że nikt inny nie chce być prezesem poczty. Mikosz może objąć tę funkcję w ciągu kilku najbliższych dni.

Szefowanie Poczcie Polskiej nie będzie łatwe, bo spółka ma ogromne problemy finansowe. "Rzeczpospolita" podawała w połowie stycznia, że poczta miała w 2023 roku 787 mln zł straty. W związku z tym zarząd podjął decyzję m.in. o wstrzymaniu inwestycji, naboru pracowników i podwyżek.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo