rynek spożywczy
19.12.2019 07:46

Noel Collett powołany na stanowisko członka zarządu Grupy Eurocash

Warszawa, 19.12.2019 (ISBnews) - Rada nadzorcza Grupy Eurocash podjęła uchwałę o powołaniu Noela Collett na stanowisko członka zarządu, odpowiedzialnego za segment detaliczny, podała spółka.

"Zarząd Eurocash informuje, że w dniu 18 grudnia 2019 r. rada nadzorcza Eurocash podjęła uchwałę o powołaniu ze skutkiem od dnia 01 stycznia 2020 r. pana Noela Colletta na stanowisko członka zarządu spółki" - czytamy w komunikacie.

Noel Collett ukończył studia z zakresu zarządzania biznesem na Uniwersytecie w Bournemouth. Ma ponad 20-letnie doświadczenie w zarządzaniu detalem spożywczym, w tym 17 lat na poziomie zarządu. Przez większą część kariery związany był z siecią Lidl, pracując w jej oddziałach w Wielkiej Brytanii oraz w Niemczech i zajmując m.in. stanowisko dyrektora operacyjnego. Od 2015 roku pełnił funkcję dyrektora zarządzającego sieci Crawshaw Group PLC w Wielkiej Brytanii - specjalistycznych sklepów mięsnych. Collett dołączył do Grupy Eurocash w czerwcu 2019 r., obejmując funkcję członka zarządu spółki Eurocash Franczyza sp. z o.o. zarządzającej siecią Delikatesy Centrum i uczestniczył w projekcie integracji segmentu detalicznego.

Grupa Eurocash to największa polska firma zajmująca się hurtową dystrybucją szybko zbywalnych produktów spożywczych, chemii gospodarczej, alkoholi i wyrobów tytoniowych. Oferuje także wsparcie marketingowe dla niezależnych polskich przedsiębiorców prowadzących działalność detaliczną. Wspierane przez Eurocash sieci franczyzowe i partnerskie zrzeszają około 15 tysięcy niezależnych sklepów działających pod takimi markami jak abc, Groszek, Delikatesy Centrum, Lewiatan, Euro Sklep, Gama, Duży Ben, a także Kontigo oraz Koliber. Spółka jest notowana na GPW od 2005 r.

Tagi: rynek spożywczy, handel detaliczny, giełda, wiadomości, giełda na żywo
ISBnews