Prezes Dino Polska zrezygnował ze stanowiska, planuje przejście do RN

Szymon Piduch złożył rezygnację z pełnienia funkcji prezesa Dino Polska oraz rezygnację z członkostwa w zarządzie spółki ze skutkiem na dzień otwarcia obrad najbliższego zwyczajnego walnego zgromadzenia, podała spółka. Rezygnacja została uzasadniona planowanym przejściem do rady nadzorczej spółki.

Prezes Dino Polska zrezygnował ze stanowiska, planuje przejście do RN

"Równocześnie spółka informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymała informację od pana Tomasza Biernackiego, przewodniczącego rady nadzorczej i głównego akcjonariusza Dino Polska S.A. o złożonej Szymonowi Piduchowi propozycji objęcia roli członka rady nadzorczej Dino Polska S.A. Intencją jest wykorzystanie dużego doświadczenia Szymona Piducha do wspierania kluczowych projektów Dino Polska S.A. z poziomu rady nadzorczej i - w związku z tym - zwolnienie go z bieżących obowiązków związanych z codziennym zarządzaniem spółką" - czytamy w komunikacie.

Szymon Piduch jest związany z Dino Polska od 2002 r. Od 2010 r. pełnił funkcję prezesa zarządu spółki.

Dino Polska to wiodący gracz w segmencie supermarketów proximity w Polsce, zlokalizowanych głównie w zachodniej części Polski, o średniej powierzchni sali sprzedaży wynoszącej ok. 400 m2. Spółka zadebiutowała na GPW w 2017 r.

ISBnews