Oświadczenia majątkowe senatorów. Oto, co ma Krzysztof Kwiatkowski, do niedawna szef NIK

Krzysztof Kwiatkowski nie jest właścicielem ani nawet współwłaścicielem żadnej nadającej się do zamieszkania nieruchomości. Coś się może jednak wkrótce zmienić. Do nowego domu będzie mógł zabrać kolekcje książek, którą wycenił na ponad 10 tys. zł.

(East News)
Krzysztof Kwiatkowski do niedawna był szefem Najwyższej Izby Kontroli (Fot: Piotr Molecki/East News)

Z oświadczenia związanego z Łodzią Krzysztofa Kwiatkowskiego – do niedawna prezesa Najwyższej Izby Kontroli – dowiadujemy się, że nie jest on właścicielem żadnej nieruchomości. W sekcji "mieszkanie" i "dom" wpisał "nie dotyczy". Dopiero w części "inne nieruchomości" przyznał, jest właścicielem wartego 45 340 zł garażu.

Coś się jednak w tej materii może zmienić, bo w sekcji "składniki mienia ruchomego o wartości powyżej 10 tys. zł" Kwiatkowski umieścił umowę wstępną na zakup nieruchomości (wpłacił na ten cel 15 tys. zł).

Kwiatkowski nie jest właścicielem żadnego samochodu. Wśród cennych składników majątku wymienił natomiast… rodzinna bibliotekę.
Były szef NIK zgromadził również oszczędności w kwocie 595 tys. zł. Nie ma żadnych oszczędności w obcej walucie.

Z oświadczenia dowiadujemy się, że jako szef NIK zarobił 372 348 zł.

Obejrzyj: Kredyty dla firm. Oto co musisz wiedzieć