Do niedzieli w madryckich restauracjach zjedzenie obiadu kosztuje o połowę taniej. To w ramach Dni Promocji Gastronomii, w których uczestniczy ponad 300 lokali.
Restauracje serwujące tradycyjne dania z Kastylii, bary z popularną kuchnią baskijską, restauracje tajlandzkie, chińskie, peruwiańskie, a nawet afrykańskie. Wszystkie, do 5 maja oferują 50 procent zniżki. Menu, w skład którego wchodzą 2 dania, deser i wino, kosztują zwykle w tych restauracjach od 12 do 40 euro.
Inicjatorzy akcji, słynny gastronomiczny portal _ Widelec _, zapewniają, że przyniesie ona zyski, bo lokale odwiedzi więcej gości. Dzisiaj, do wielu ustawiły się długie kolejki. Właściciele lokali przyznają, że zysk to nie wszystko: _ bezcenny _ jest widok sali ze wszystkimi, zajętymi stolikami. Podczas kryzysu coraz częściej większość z nich stoi pusta.
Czytaj więcej w Money.pl | |
---|---|
Nowe menu w Warsie. Nie tylko schabowy... W nowym menu znajdą się zarówno dania tradycyjnej kuchni polskiej, takie jak kotlet schabowy czy golonka, jak i bardziej wyszukane, np. krewetki. | |
Nakarmili VIP-ów resztkami z marketów Produkty wykorzystane do przygotowania dań dla VIP-ów w Nairobi zebrał Tristram Stuart stojący na czele organizacji Feeding the 5.000. | |
Wydadzą miliony by zachęcić do jedzenia... jaj Programy będą zachęcały m.in. do konsumpcji oliwy, mleka i przetworów, mięsa, świeżych i przetworzonych owoców i warzyw, produktów ekologicznych, jajek, wina. |