Notowania

kupno
08.12.2008 19:19

Jażdzewski: Klienci nie powinni wystrzegać się kupna wieprzowiny

Służba weterynaryjna sprawdza kontrahentów trzech polskich firm, które importowały irlandzkie mięso skażone dioksynami.

Podziel się
Dodaj komentarz

Zastępca Głównego Lekarza Weterynarii Krzysztof Jażdżewski poinformował, że wiadomo o 28 takich zakładach przetwórczych. Teraz inspektorzy będą zatrzymywać te mięso do kontroli.

Krzysztof Jażdżewski jest zdania, że klienci nie powinni wystrzegać się kupna wieprzowiny i podkreśla, że sprawa dotyczy bardzo wąskiego asortymentu. Warto jednak przez najbliższe kilka dni pytać w sklepie o pochodzenie np. boczku i wieprzowej wątroby. Zastępca Głównego Lekarza Weterynarii zaznaczył, że jeśli będzie to wieprzowina z Polski, możemy mieć pewność, że nic nie może na zagrażać.

Eksperci uspokajają, że tylko wielokrotne spożycie mięsa skażonego dioksynami może być szkodliwe.

Tagi: kupno, wiadomości, IAR
komentarze
+1
+1
ważne
smutne
ciekawe
irytujące
Napisz komentarz