Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Jażdzewski: Klienci nie powinni wystrzegać się kupna wieprzowiny

0
Podziel się:

Służba weterynaryjna sprawdza kontrahentów trzech polskich firm, które importowały irlandzkie mięso skażone dioksynami.

Zastępca Głównego Lekarza Weterynarii Krzysztof Jażdżewski poinformował, że wiadomo o 28 takich zakładach przetwórczych. Teraz inspektorzy będą zatrzymywać te mięso do kontroli.

Krzysztof Jażdżewski jest zdania, że klienci nie powinni wystrzegać się kupna wieprzowiny i podkreśla, że sprawa dotyczy bardzo wąskiego asortymentu. Warto jednak przez najbliższe kilka dni pytać w sklepie o pochodzenie np. boczku i wieprzowej wątroby. Zastępca Głównego Lekarza Weterynarii zaznaczył, że jeśli będzie to wieprzowina z Polski, możemy mieć pewność, że nic nie może na zagrażać.

Eksperci uspokajają, że tylko wielokrotne spożycie mięsa skażonego dioksynami może być szkodliwe.

wiadomości
IAR
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)