Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Włochy: Konfiskata 5 ton hamburgerów francuskiej firmy

0
Podziel się:

Na polecenie ministra zdrowia Włoch karabinierzy skonfiskowali w czwartek 5 ton
francuskich hamburgerów i pulpetów "Steak Country". To produkty mięsne francuskiej firmy były
przyczyną zatrucia siedmiorga dzieci bakterią E. coli w rejonie Lille we Francji.

Na polecenie ministra zdrowia Włoch karabinierzy skonfiskowali w czwartek 5 ton francuskich hamburgerów i pulpetów "Steak Country". To produkty mięsne francuskiej firmy były przyczyną zatrucia siedmiorga dzieci bakterią E. coli w rejonie Lille we Francji.

Łącznie karabinierzy ze specjalnej jednostki sanitarnej zdjęli z półek sklepów i hurtowni 1570 opakowań hamburgerów i 4 tysiące paczek z pulpetami. Były one w sprzedaży w sieci Lidl, która - jak podkreślono - w pełni współpracuje z karabinierami i wycofuje z rynku wszystkie produkty "Steak Country". Zostaną one poddane badaniom na obecność bakterii.

"Dziękuję karabinierom za natychmiastową interwencję i profilaktyczną, czasową konfiskatę produktów. Ta operacja dowodzi wysokiego poziomu systemu bezpieczeństwa żywnościowego w naszym kraju" - oświadczył włoski minister zdrowia Ferruccio Fazio. (PAP)

sw/ cyk/ mc/

wiadomości
pap
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
PAP
KOMENTARZE
(0)