Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
oprac. Michał Krawiel
|

Salmonella w sezamie. Może wywołać zatrucie pokarmowe. GIS wydał komunikat

0
Podziel się:

Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed salmonellą w popularnym sezamie łuskanym. Jeżeli posiadacie sezam Helio w swojej kuchni, to koniecznie sprawdźcie numer partii.

Salmonella w sezamie. Może wywołać zatrucie pokarmowe. GIS wydał komunikat
W sezamie Helio wykryto bakterie salmonelli (GIS)

W sezamie Helio wykryto bakterie salmonelli. Spożycie produktu, a szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Obecność bakterii Salmonella z grupy C1 stwierdzono w jednej z pięciu badanych prób.

Sanepid podał, że po otrzymaniu informacji o wykryciu bakterii firma Helio bezzwłocznie zadecydowała o wycofaniu wskazanej partii produktu.

Wycofana partia sezamu łuskanego: HELIO, 200 g. Numer partii: 65112; data minimalnej trwałości: 09.2022. Producentem jest HELIO SA Wyględy, ul. Stołeczna 26, 05-083 Zaborów, Zakład produkcyjny: Brochów 119, 05-088 Brochów. Sezam pochodzi z Nigerii.

Zobacz także: Oskładkowanie umów zleceń. Ekspert: Elastyczne umowy też są potrzebne
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
PAP
KOMENTARZE
(0)