Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na

Polski pomidor bezapelacyjnie lepszy od tego z importu? Niekoniecznie

18
Podziel się:

Warzywa importowane są gorsze od naszych rodzimych? Okazuje się, że nie zawsze i nie wszystkie. - Pomidor przykładowo ma kilka faz dojrzałości. Zrywa się go wtedy, kiedy jest duży, ale nie w pełni dojrzały. Inaczej dostalibyśmy taki "rozklapciały", nienadający się do spożycia - mówiła w programie "Money. To się liczy" dr hab. Ewelina Hallmann, technolog żywności z SGGW.

Polski pomidor bezapelacyjnie lepszy od tego z importu? Niekoniecznie
(Jacek Bereźnicki)

Warzywa importowane są gorsze od naszych rodzimych? Okazuje się, że nie zawsze i nie wszystkie. - Pomidor przykładowo ma kilka faz dojrzałości. Zrywa się go wtedy, kiedy jest duży, ale nie w pełni dojrzały. Inaczej dostalibyśmy taki "rozklapciały", nienadający się do spożycia - mówiła w programie "Money. To się liczy" dr hab. Ewelina Hallmann, technolog żywności z SGGW.

A co z pomidorami z szklarni? - Wartość odżywcza jest inna, nie taka sama, ale też nie gorsza. Pomidor z uprawy szklarniowej ma np. cieńszą skórkę - mówiła w programie "Money. To się liczy" dr hab. Ewelina Hallmann, technolog żywności z SGGW.

wiadomości
wideo
Źródło:
money.pl
KOMENTARZE
(18)
WYRÓŻNIONE
MXZ
8 lat temu
To już wszystkie wypociny ? Wyczerpujący artykuł, TERAZ JUŻ WIEM , POMIDOR SZKLARNIOWY MA CIEŃSZĄ SKÓRKĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
xxxvvv
8 lat temu
Niech redakcja pojedzie do holandi. I zobaczy produkcje pomidora w szklarni.
Dora
8 lat temu
Polski pomidor w srodku sezonu jest beapelacyjnie lepszy od tych zaganicznych ktore trzeba duzo wczesniej zrywac aby przetrzymaly transport.