Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

"Potrawy Świata - miód w kuchni" - konkurs gastronomiczny w Pszczelej Woli

0
Podziel się:

W konkursie gastronomicznym w Pszczelej Woli zwyciężyła potrawa z piersi indyka w przyprawach z miodem. Współzawodnictwo pod hasłem "Potrawy Świata - miód w kuchni" zorganizowała szkoła gastronomiczna.

Uczniom chodziło o propagowanie idei zastępowania cukru , miodem. Miód - według adeptów sztuki kucharskiej - potęguje właściwości przypraw i sprawia, że potrawy mają bardziej wyrazisty smak.

Jedną z potraw był kurczak faszerowany. Sekretem jego niepowtarzalnego smaku - jak tłumaczą autorzy potrawy - jest polanie natartej przyprawami i przyrumienionej pieczeni dużą ilością miodu.

Dużym powodzeniem cieszył się także faszerowany szczupak z dodatkiem miodu.

wiadomości
gospodarka
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)