Trwa ładowanie...

Notowania

Przejdź na

"Puls Biznesu" Drobiarze kreują modę na gęsinę

0
Podziel się
bEqotAHV

Puls Biznesu-gęsina-eksport

Polska gęś owsiana gości głównie na niemieckich stołach, choć Polacy lubią drób. Producenci nie tracą jednak wiary w siłę reklamy i liczą na wypromowanie gęsiny w naszym kraju - czytamy w "Pulsie Biznesu".
Gęsina to perełka polskiego mięsa. Branża przygotowuje się do rozpoczęcia sezonu na ten specjał. Polacy jedzą śladowe ilości tego mięsa, zdecydowaną większość produkcji znad Wisły konsumują Niemcy.
To może się wkrótce zmienić. W kraju powstaje bowiem Gęsinowy Szlak Kulinarny i mnożą się akcje promujące spożycie gęsiny. Z kolei Gęsi Białej Kołudzkiej poświęcane są konferencje naukowe.
Więcej - w "Pulsie Biznesu".

IAR/"Puls Biznesu"/kl/dabr

bEqotAIy
wiadomości
IAR
KOMENTARZE
(0)