Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Wakacyjna gastronomia pod lupą kontrolerów

0
Podziel się:

Wakacyjna gastronomia pod lupą kontrolerów. Wojewódzkie inspektoraty Inspekcji Handlowej sprawdzają bary, restauracje, czy budki z jedzeniem zlokalizowane w nadmorskich i górskich miejscowościach wypoczynkowych.
Rzeczniczka Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów Małgorzata Cieloch przyznaje, że przeprowadzone w ubiegłych latach kontrole pokazują, że coraz rzadziej sprzedawane są nieświeże potrawy. Podkreśla jednak, że warto uważnie wybierać miejsca, w których kupujemy posiłki lub przekąski. Rzeczniczka zwraca uwagę, że posiłki, które nie spełniają wymagań klientów można reklamować, ale sprzedawcy często to utrudniają.
Kontrole przeprowadzone w ubiegłych latach pokazały też, że część restauratorów sprzedaje potrawy o mniejszej wadze, niż zadeklarowana. W niektórych przypadkach powodem błędu były źle ustawione wagi.

IAR

wiadomości
IAR
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)