Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na

Areszt dla podejrzanego o brutalne zabójstwo w Ostródzie

0
Podziel się:

Sąd rejonowy w Ostródzie (Warmińsko-Mazurskie) na trzy miesiące aresztował w
poniedziałek mężczyznę podejrzanego o dokonanie brutalnego zabójstwa 25-letniego mieszkańca tego
miasta. Prokuratura ustaliła, że w dokonaniu zbrodni uczestniczył jeszcze jeden sprawca, którego
wnioskiem o areszt sąd zajmie się we wtorek - poinformował PAP prokurator rejonowy w Ostródzie
Ryszard Maziuk.

Sąd rejonowy w Ostródzie (Warmińsko-Mazurskie) na trzy miesiące aresztował w poniedziałek mężczyznę podejrzanego o dokonanie brutalnego zabójstwa 25-letniego mieszkańca tego miasta. Prokuratura ustaliła, że w dokonaniu zbrodni uczestniczył jeszcze jeden sprawca, którego wnioskiem o areszt sąd zajmie się we wtorek - poinformował PAP prokurator rejonowy w Ostródzie Ryszard Maziuk.

Zmasakrowane ciało 25-letniego mieszkańca Ostródy w sobotę znalazł wędkarz. Wykonana jeszcze tego samego dnia sekcja zwłok wykazała, że ciężko pobity mężczyzna (miał m.in. 11 ran na głowie) konający został wrzucony do wody i mimo wielu śmiertelnych ran utonięcie okazało się przyczyną śmierci 25-latka. Ofiara nie była notowana przez policję, nie wchodziła w konflikty z prawem.

O dokonanie zabójstwa 25-latka prokuratura podejrzewa 50-letniego sąsiada. "Mężczyzna ten przyznał się do winy i na wniosek prokuratury sąd aresztował go na trzy miesiące" - powiedział PAP prokurator Maziuk. Dodał on jednak, że zgromadzony już materiał dowodowy każe podejrzewać, że w zbrodni uczestniczył jeszcze jeden sprawca.

"On także został zatrzymany i przesłuchany. Postawiliśmy mu zarzut, że wspólnie i w porozumieniu z pierwszym ze sprawców zabił mieszkańca Ostródy. Nie przyznaje się do winy. Mimo to zdecydowaliśmy o skierowaniu do sądu wniosku o jego areszt. Sąd rozpozna go we wtorek" - powiedział PAP prokurator Maziuk.

Zatrzymanym mężczyznom grozi do 25 lat więzienia lub dożywocie.(PAP)

jwo/ wkr/ bk/

wiadomości
pap
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
PAP
KOMENTARZE
(0)