finanse
02.03.2020 16:18

Grzegorz Chłopek zrezygnował ze stanowiska prezesa Nationale-Nederlanden PTE

Grzegorz Chłopek złożył rezygnację ze stanowiska prezesa Nationale-Nederlanden Powszechne Towarzystwo Emerytalne (NN PTE) z dniem 28 lutego br., podała spółka. Swoje obowiązki będzie pełnił do 31 marca 2020 r.

"W imieniu swoim oraz całego zespołu chciałbym podziękować Grzegorzowi za czas i energię, jaką poświęcił na rozwój Nationale-Nederlanden PTE. Nie mam wątpliwości, że jego wiedza i doświadczenie miały ogromny wpływ na działalność naszej firmy i przyczyniły się do tego, że Towarzystwo jest jednym z liderów rynku produktów emerytalnych w Polsce. Życzę Grzegorzowi dalszych sukcesów i powodzenia w dalszym rozwoju kariery" - powiedział prezes Nationale-Nederlanden Paweł Kacprzyk, cytowany w komunikacie.

Grzegorz Chłopek stanowisko CEO Nationale-Nederlanden PTE objął w 2012 roku. Z Nationale-Nederlanden związany był od 1998 r., gdzie przeszedł ścieżkę kariery od starszego specjalisty ds. inwestycji, przez wicedyrektora i dyrektora departamentu inwestycyjnego, by w lutym 2004 dołączyć do zarządu firmy. Zdecydowanie przyczynił się do wzrostu i osiągnięcia przez Nationale-Nederlanden OFE pozycji lidera wśród funduszy emerytalnych w Polsce, pod względem liczby klientów, wysokości zarządzanych aktywów, a także stopy zwrotu, jak również rozwoju dobrowolnych funduszy emerytalnych, podano także.

Nationale-Nederlanden to jedna z największych firm ubezpieczeniowych na polskim rynku. Działa w Polsce od 1994 roku. Od 1998 roku w ramach grupy funkcjonuje także Nationale-Nederlanden Powszechne Towarzystwo Emerytalne zarządzające największym pod względem aktywów otwartym funduszem emerytalnym w Polsce.

(ISBnews)

Tagi: finanse, bankowość, giełda, wiadomości, giełda na żywo
ISBnews