Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Polskie Jadło bardzo zadowolone z wyników pilotażowych

0
Podziel się:

Do końca 2012 roku spółka planuje uruchomić do 30 lokalizacji tego typu.

Polskie Jadło bardzo zadowolone z wyników pilotażowych
(PAP/Leszek Szymański)

Polskie Jadło jest bardzo zadowolone z wyników sprzedażowych dwóch pilotażowych przydrożnych restauracji Pit Stop Bar. Do końca 2012 roku spółka planuje uruchomić do 30 lokalizacji tego typu - podało Polskie Jadło w komunikacie.

Na zdjęciu Jan Kościuszko, prezes Polskie Jadło

Miejsca Obsługi Podróżnych (MOP) zostały otwarte w połowie kwietnia tego roku przy autostradzie A4 w Zakrzowie i Podłężu w Małopolsce.

_ - Zarząd spółki po gruntownej analizie wyników 2,5 miesięcznej działalności obu jednostek stwierdza, że wyniki te w sposób znaczący przekroczyły spodziewane przez spółkę wartości. Rekordowa w tej branży dynamika wzrostu przychodów porównawczych miesięcznych sięgająca obecnie około 80 proc. wzrostu utwierdza zarząd we właściwym doborze koncepcji rozwoju spółki Polskie Jadło (...). Wyniki te przekroczyły najbardziej optymistyczne założenia, a marża wypracowana to 33 proc. - 35 proc. od uzyskiwanego przychodu _ - napisano w komunikacie.

Spółka szacuje, że od połowy kwietnia do końca czerwca przychody netto tych dwóch lokalizacji wyniosą 239 tys. zł.

Polskie Jadło planuje w ciągu najbliższych dwóch lat rozwój tego konceptu do 30 jednostek.

Spółka podała, że zaakceptowano już 10 nowych lokalizacji i obecnie trwają formalności cywilno-prawne oraz uzyskiwanie zgód administracyjnych na montaż i uruchomienie nowych obiektów Pit Stop Bar.

Spółka poinformowała też, że jeszcze w czerwcu ruszają dostawy w ramach realizacji kontraktu zawartego z Lotos Paliwa obejmującego program _ pierogowy kubek _.

_ - Raport z realizacji tego kontraktu obejmującego dostawami 90 stacji paliw administrowanych przez Lotos Paliwa opublikowany zostanie w pierwszych dniach lipca 2011 roku _ - napisano.

giełda
wiadomości
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
PAP
KOMENTARZE
(0)