Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
Patrycjusz Wyżga
Patrycjusz Wyżga
|
aktualizacja

Będzie jeszcze drożej. Za mięso zapłacimy nawet 25 proc. więcej

- Jeśli sobie przypomnimy, że jeszcze w marcu zeszłego roku, kiedy był początek pandemii, ta dynamika cen przekraczała 7 proc., to z punktu widzenia żywności nie jest źle. Jeśli spojrzymy na całą inflację, mamy najwyższy poziom od 20 lat. Nie ma wątpliwości, że kolejne miesiące przyniosą dalszy wzrost dynamiki cen żywności. Myślimy, że w grudniu one przekroczą 5 proc. w ujęciu rocznym - mówił w programie "Money. To się liczy" Jakub Olipra, analityk Credit Agricole. Ekspert wyjaśniał, że najbardziej dotkliwe podwyżki dotyczą drobiu, którego ceny wzrosły o ok. 25 proc. oraz pieczywa.

27
Podziel się:
KOMENTARZE
(27)
ela
2 lata temu
mięso moze zdrożec nawet 100 procent ja nie jem miesa .w końcu Polacy zaczną się odzywiać zdrowiej
Jan
2 lata temu
Podwyżki to dopiero będą po nowym roku. Teraz jesteście przyzwyczajani. Ja na szczęście jestem majętny i mi obojętne po ile będzie drób, ponieważ kupuje kury z wolnego wybiegu od pani ze wsi. Są droższe, ale rosół z nich to inna bajka. Nie śmierdzi azotanami ani kurnikiem. Jajeczka wiejskie aż żółte a nie pomarańczowe. No ale was niedługo nie będzie stać nawet na biedronkowe purchody śmierdzące masowo hodowane w mega pakach.
r1950
2 lata temu
Inflację p. 20% już mamy. Bajki GUS-owskie 5% inflacji są dla naiwnych. Wraz ze wzrostem ceny energii elektrycznej prawie wszystkie towary i usługi podrożały o ponad 20% ponieważ wzrost jest wkalkulowany w ceny.
Gosc
2 lata temu
Drób jest od kilku lat najtańszy...
0000
2 lata temu
ZA CHWILE DOQIEMY SIE ZE CHODOWLA JEST NIE OPLACALNA KUPIMY ZA TO Z ZACHODU
...
Następna strona