Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
Patrycjusz Wyżga
Patrycjusz Wyżga
|
aktualizacja

Gastronomia różnie radzi sobie z lockdownem. Ale wszyscy mają jeden problem

W jakiej sytuacji jest Sfinks Polska, właściciel m.in. restauracji Sphinx? Jak radzą sobie inne firmy z branży? - Branża nie jest różnorodna. Mamy catering, który w tej chwili w ogóle nie sprzedaje. Mamy dostawców kanapek czy kantyny w biurowcach, które też są puste. Mamy w końcu fast foody i pizzerie i te się mają lepiej. Oni zawsze sprzedawali dużo w dowozie i teraz sytuacja wspiera te dowozy. Mamy też restauracje premium, które są w równie ciężkiej sytuacji. Jedynym wspólnym problemem, oprócz tego, że jesteśmy zamknięci, jest brak precyzyjnych rozwiązań dotyczących czynszów - mówił w programie "Newsroom WP" Sylwester Cacek, prezes Sfinks Polska.

KOMENTARZE
(0)