Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na

4.10 Program Money.pl | Jedzenie z restauracji za 1/3 ceny. "Uratowaliśmy setki milionów posiłków"

W Polsce rocznie marnujemy blisko 5 milionów ton jedzenia. Jak pokazują dane Banku Żywności najwięcej, bo aż 60 proc. jedzenia, marnujemy w domu. Z tych samych badań wynika, że 20 proc. restauracji „zawsze” lub „zazwyczaj” wyrzuca żywność w związku z przygotowaniem zbyt dużej ilości jedzenia. Aplikacja Too Good To Go obecna w kilkunastu krajach na świecie pomaga także w Polsce w walce z marnowaniem jedzenia. Oferuje klientom jedzenie m.in. z restauracji za część ceny. O tym, jak działa i z jakim problemem się mierzymy, opowiadała w programie "Money.pl", Magdalena Marzec, Head of Marketing, Too Good To Go.
0
0
4
Podziel się
Komentarze (4)
zobacz więcej komentarzy (4)
KOMENTARZE
(4)
aurelm
2 miesiące temu
Działania godne poparcia. Warto dawać premie dla sklepów, restauracji,barów etc. za przyłaczenie się do tej akcji, odejść od obłudnego ukrywania ilości marnowanej żywności. Np. lokale gastronomiczne mogą propagować spożywanie posiłków,napojów na stojąco przy ladach i na wynos po obniżonych cenach,wprowadzać tzw. happy hours, oferować mniejsze porcje taniej.....
Nicko888
2 miesiące temu
Marnowanie jedzenia to dobra rzecz - gdyby nie marnowano jedzenia w ogóle w przypadku niewielkiej zmiany w produkcji rolniczej byłyby ogromne problemy z dostępnością wielu produktów spożywczych, przykład 5% niższe zbiory i mamy niedożywienie, drastyczny wzrost cen itp
victor
2 miesiące temu
...na szczescie sarny i jelenie zjedza wszystko.
victor
2 miesiące temu
Zoda, ze to jest jedzenie jezeli kurczaki karmione smarem i olejem uznamy za zywnosc - lacznie zalewajaca Polske zywnoscia plynaca z zachodniej europy podlej jakosci, robionej pod gust polskiego konsumenta...co innego wyzucony steak augusta, ktorego nie dalo sie rady zjesc, a co innego zmarnowany kurczak w Polsce.