Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
Mateusz Ratajczak
Mateusz Ratajczak
|
aktualizacja

Nie ma odwrotu. Nawet zakłady mięsne będą produkować roślinne zamienniki

- Zainteresowanie wieprzowiną i drobiem jest na tym samym poziomie co w zeszłym roku - ocenił w programie "Money. To się liczy" Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso. Polak je średnio ok. 38 - 39 kg rocznie wieprzowiny i do 30 kg drobiu. Największą zmianą, jaką można zaobserwować, jest zainteresowanie wegańskimi zamiennikami mięsa. - Będą wchodziły na rynek roślinne produkty, które będą imitowały mięso. I będą produkowane przez zakłady mięsne. Takie jest zapotrzebowanie, zwłaszcza młodzi konsumenci szukają tych produktów - mówił.

115
Podziel się:
KOMENTARZE
(115)
Marta
3 lata temu
Jakoś mnie nie pociąga zamiennik mięsa z zakładu mięsnego.
Mirek
3 lata temu
Przecież to istnieje od zawsze i nazywa się "Żywność przetworzona": dajesz trawę a wychodzi wołowina. Na wsi to stosują od wieków.
1952 R.
3 lata temu
We dwoje jadamy 1 kg mięsa wieprzowego miesięcznie.To dużo czy mało ?.
Jużblisko
3 lata temu
Polecam film z roku 1973 - Soylent Green (Zielona pożywka). Blisko już jesteśmy.
Facepalm
3 lata temu
Polacy az tak lubia produkt GMO jakim jest soja z ktorej to wszystko robia? Naprawde?
...
Następna strona