Na fermie Woźniak produkuje się codziennie 3,5 miliona jaj. Roczny obrót sięgający 250 milionów złotych powoduje, że t*o obecnie największa firma jajczarska w Polsce i w Europie.*
Kurniki w fermie Woźniak są wielopiętrowe i w pełni (no, prawie... ) zautomatyzowane. Automatycznie porcjowana jest pasza, dostarczana woda, określany program żywieniowy oraz ustawiana odpowiednia temperatura i częstotliwość sprzątania. Nad procesem produkcji czuwa stale zootechnik lub weterynarz. Jajko - wyprodukowane jednak podczas *Zbigniew Woźniak: *Jesteśmy całkowicie samowystar-
czalnym producentem jaj i dbamy o nie od początku do końca.naturalnego procesu - turla się po specjalnym taśmociągu wprost do sortowni, a tam - wciąż bezdotykowo - jest ważone i umieszczone w odpowiednim pojemniku.
Początki przed 10. laty nie były jednak łatwe. Przedsiębiorca wydzierżawił państwową spółdzielnię rolniczą i tam założył pierwszy - nieduży wówczas - kurnik. Majątek firmy stanowił oprócz wynajmowanych pomieszczeń - polonez, którym właściciel rozwoził jaja na okoliczne targi. Dziś jaja tej marki znaleźć można w największych sieciach handlowych w Polsce, a roczny obrót firmy sięga 250 milionów złotych.