Notowania

ZM Henryk Kania walczą o przerwanie. Mają dwie umowy o poufności z potencjalnymi inwestorami

Zakłady Mięsne Henryk Kania podpisały dwie umowy z potencjalnymi inwestorami branżowymi, którzy zgłosili zainteresowanie inwestycją w spółkę.

Podziel się
Dodaj komentarz
(East News)
Henryk Kania ma spore problemy. Król wędlin ogranicza produkcję do tego stopnia, że pracuje mniej niż połowa załogi. (Fot: LUKASZ OSTALSKI/REPORTER)

Umowy podpisane z potencjalnymi inwestorami zawierają klauzulę o zachowaniu poufności. Nie wiadomo zatem, czy inwestycje w firmę będą dotyczyć dostarczenia kapitału obrotowego czy innego rodzaju inwestycji.

"Podmioty te rozpoczną ogólny przegląd spółki, w szczególności pod kątem oszacowania majątku i oceny zdolności produkcyjnych" - poinformowały Zakłady Mięsne Henryk Kania w komunikacie.

Ze względu na pojawienia się zainteresowania ze strony inwestorów branżowych, jak poinformowała spółka, firma nie będzie ograniczać się do rozmów w sprawie finansowania bieżącej działalności z inwestorami instytucjonalnymi i finansowymi.

"Spółka będzie również podejmować rozmowy dotyczące inwestycji kapitałowej lub innych form strategicznej współpracy związanej z restrukturyzacją spółki i będzie odpowiadać na zainteresowanie ze strony inwestorów finansowych i branżowych" - czytamy w dokumencie.

Obejrzyj: Jak rozpoznać dobrą szynkę?

ZM Henryk Kania nie przewiduje podawania do publicznej wiadomości informacji o tożsamości potencjalnych partnerów z uwagi na dobro procesu i brak precyzyjnych informacji w odniesieniu do przedmiotu prowadzonych rozmów oraz celu, w jakim te rozmowy są lub mogą być prowadzone, podano również.

Zakłady Mięsne Henryk Kania są notowane na rynku głównym warszawskiej giełdy od marca 2012 r. Przychody ze sprzedaży wyniosły 1,14 mld zł w 2018 r.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło:
ISBnews
komentarze
+1
+1
ważne
smutne
ciekawe
irytujące
Napisz komentarz
05-07-2019

kurajointZAKŁADY CHEMICZNE KANIA.Dziwie się ludzia co kupują ten syf lepiej najeść sie persila zdrowiej.

05-07-2019

WolnyJak będzie robił przetwory mięsne 50 na 50 to lepiej niech splajtuje

05-07-2019

lESZEK420A ten żółty kolor na jelitach to skąd się wziął. To barwnik.......sztuczny barwnik!!!!!!!!!!!!!!!. OSZUST I TRUCICIEL!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rozwiń komentarze (28)