Dobre Trunki – Wszystkie wiadomościDomowa impreza BacardiBacardi organizuje w domach swoich klientów darmowe imprezy. Gwarantuje alkohol i najlepszych barmanów.12.06.2006 10:52Wyjątkowe wino dla kibicówButelkę Dom Perignon z 1966 roku można kupić na aukcji w Londynie. A kupić warto, bo nie tylko rocznik, ale również butelka są absolutnie wyjątkowe...13.04.2006 10:30Upij się (z) MadonnąJeśli ktoś miałby ochotę upić się w towarzystwie królowej popu, polecamy wino marki Madonna. A jeśli ktoś ma inny muzyczny gust... może nieco...12.04.2006 13:47Skąd się wzięło wino?W Polsce od kilku lat wyraźnie rośnie zainteresowanie winem. Klienci coraz chętniej sięgają po nie w restauracjach, a także przy domowych posiłkach....06.04.2006 15:19Domowe urządzenie do produkcji winaJuż za 2000 dolarów można wyprodukować własne wino. Wystarczy zaopatrzyć się w niezbędne składniki oraz specjalne urządzenie WinePod.20.03.2006 16:14Jak i gdzie przechowywać wino?Postępować z tym szlachetnym trunkiem trzeba bardzo ostrożnie również przed jego podaniem. Oto kilka praktycznych rad...15.03.2006 11:34Szklane pułapkiDzięki odpowiednio dobranym kieliszkom można właściwie ocenić barwę, aromat i właściwości smakowe wina. Dlatego warto zapoznać się z zasadami sztuki...28.02.2006 11:07Zasady serwowania winaAby szlachetny trunek w pełni rozwinął przed nami swoje walory smakowe i aromatyczne, niezbędna jest znajomość kilku podstawowych zasad dotyczących...22.02.2006 15:04W jakiej temperaturze najlepiej podawać wino?Odpowiedź jest prosta: w takiej, która odpowiednio uwypukli i podkreśli jego walory zapachowe i smakowe.10.02.2006 14:05O trudnej sztuce palenia cygarPalenie cygar jest najstarszą formą palenia. Choćby ze względu na to warto poznać jego historię i nauczyć się właściwie postępować z luksusowym...09.02.2006 15:18Wino i potrawy, czyli o sztuce łączeniaDobieranie odpowiedniego do potrawy wina jest trudną sztuką i nie zależy wyłącznie od gustu. Poniżej prezentujemy reguły, które pozwolą uniknąć...08.02.2006 9:08Armaniak - zacny poprzednik koniakuTen jasnozłoty winiak o lekko ziołowym posmaku produkuje się w wyjątkowy sposób dla wyjątkowych smakoszy.06.02.2006 11:05Poprzednia strona1...345