Mięso – Wszystkie wiadomościMinister rolnictwa proponuje: w każdej ubojni weterynarz lub całodobowy monitoringMinister Jan Krzysztof Ardanowski proponuje, by w ubojniach, w których nie ma całodobowej obecności weterynarzy, obowiązkowo montować monitoring. Ma...01.02.2019 16:48•Martyna KośkaKolejne państwa odnajdują u siebie niebezpieczne mięso z Polski. Wciąż brakuje pół tonyWołowina pozyskiwana z chorych lub padłych krów trafiła za granicę. Wiadomo, że pojawiła się w 10 państwach Unii Europejskiej, jednak dotychczas udało...01.02.2019 12:39•Marcin LisPolskie mięso z chorych krów w 10 krajach UE. Afera może uderzyć w naszą branżę mięsnąPolska eksportuje 80 proc. produkowanej w kraju wołowiny. W ubiegłym roku branża zyskała ponad 1,2 mld euro. Skandal z chorymi krowami może mieć...01.02.2019 6:41•Przemysław CiszakKolejne 80 kg wołowiny z chorych krów odnalezione. Tym razem na LitwieLitewskie służby odnalazły prawie 82 kg wołowiny pochodzącej z rzeźni w Ostrowi Mazowieckiej, gdzie nielegalnie pozyskiwano mięso z chorych lub...31.01.2019 19:39•Marcin LisMięso z chorych krów. Kolejny kraj UE zleca kontroleKolejne państwa potwierdzają, że na jego terytorium znalazło się mięso z Polski pozyskane w rzeźni, której cofnięto zgodę na prowadzenie działalność....31.01.2019 17:25•Marcin LisGłówny Lekarz Weterynarii ws. reportażu z ubojni. "Rażące naruszenia"Główny Lekarz Weterynarii wydał komunikat po ujawnieniu afery w polskich ubojniach przez dziennikarzy TVN. Mięso chorych lub padłych krów wychodzi z z...28.01.2019 14:38•Paweł OrlikowskiPolskie kaczki zdobywają zagraniczne rynki. Kupują je nawet FrancuziOstatnie miesiące na rynku drobiu w Polsce to rosnące znaczenie kaczek. Eksport kaczego mięsa z naszego kraju w ciągu roku wzrósł o 6,3 proc. W...24.01.2019 15:35•Marcin LisBrexit uderzy w polski rynek. Ucierpią producenci drobiuPowrót ceł może poważnie odbić się na eksporcie polskiego mięsa na Wyspy. Wielka Brytania kupuje obecnie 13 proc. naszego drobiu i 45 proc. jego...22.01.2019 19:03•Przemysław CiszakMięso może podrożeć o kilkanaście procent. Producenci mięsa są przerażeni– Mięso drobiowe może podrożeć nawet o kilkanaście procent – prognozuje w programie "Money. To się liczy" Jakub Olipra, analityk Credit Agricole....07.11.2018 11:25•Sebastian OgórekCeny na święta zaskoczą konsumentów. Wyliczamy, co ile ma kosztować- Jaja tanieją, masło kosztuje coraz mniej, mniej płacimy też za wieprzowinę - mówi w programie "Money. To się liczy" Jakub Olipra, analityk Credit...07.11.2018 11:11•Sebastian OgórekPomysł na biznes: Roślinny rzeźnikWędliny dla wegetarian i nie tylko - to pomysł na biznes Igora Sadurskiego i Rafała Czecha, dwóch braci, założycieli firmy "Bezmięsny mięsny",...12.07.2018 10:41•Mieszko RozpędowskiJak zdrowo grillować? Dietetyk o częstym błędzie PolakówKiełbasę trzeba kłaść nie na ruszcie, ale na tackach aluminiowych - mówi Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia. Dlaczego? - Topniejący...06.04.2018 19:11•Marek KacprzakZielone światło od UOKiK. Sokołów przejmuje kontrolę nad GzellaW połowie lutego pojawiła się informacja o połączeniu firm Gzella z grupą Sokołów. UOKiK właśnie dał zielone światło dla tej fuzji.03.04.2018 21:26•Martyna KośkaSpożywamy coraz więcej drobiuStatystyczny Polak w 2015 r. skonsumował 28,3 kg mięsa drobiowego - wynika z danych Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. Zdaniem...03.06.2016 9:33Poprzednia strona1...1011121314...20Następna strona