Trwa ładowanie...
bEKXqeCt
Notowania

Szklanki – Wszystkie wiadomości

Gaspacho truskawkowe z jogurtem
30.07.2008 10:57

DESERY
 / 
Gaspacho truskawkowe z jogurtem

Na upały najlepiej robią zimne, orzeźwiające desery, które nie tylko chłodzą przyjemnie organizm, ale także rozpieszcz...

Herbatka po turecku
26.07.2008 8:30

KUCHNIA
 / 
Herbatka po turecku

Wyjazd do Turcji w lipcu nie jest oznaką roztropności. Chyba, że tak jak döner kebab na rożnie, lubicie opiekać swoje ci...

Jogurt
03.07.2008 7:50

POTRAWY
 / 
Jogurt

Nazwa „jogurt" wywodzi się od słów tureckich „ya-urt" co znaczy kwaśne mleko. Pierwsze wzmianki ...

Jak nie dać się przeziębieniu
02.02.2008 0:00

PRZEPIS
 / 
Jak nie dać się przeziębieniu

Okres jesienno-zimowy to pora przeziębień, kaszlu i kataru. Te z pozoru banalne dolegliwości potrafią nam skutecznie uprzykrz...

Pijany jak Polak, a może jak Holender?
20.12.2007 0:00

WINA
 / 
Pijany jak Polak, a może jak Holender?

Kiedy słyszymy dzisiaj powiedzonko - „pijany, jak Polak", od razu widzimy oczyma wyobraźni naszego rodaka ululane...

bEKXqeCv
Francja na talerzu
23.10.2007 0:00

KUCHNIA
 / 
Francja na talerzu

Korespondencja własna z Francji

Wyobraźmy sobie dość elegancką restaurację, w której spożywamy...

Contrast
26.08.2007 0:00

PUB
 / 
Contrast

Wiata Contrast na plaży w Gdyni tym się różni od restauracji, baru czy pubu, że restauracją, barem ani pubem nie jest....

Piwo na imprezie
17.04.2007 0:00

CATERING
 / 
Piwo na imprezie

„Piwo ukształtowało to piękne ciało” - czytamy na T-shircie rozkosznego rockmana i już wiemy, że są tacy imprezowicz...

Karcma pod strzechom
01.07.2005 0:00

RESTAURACJE
 / 
Karcma pod strzechom

Góralskie restauracje mnożą się przez pączkowanie. Najpierw z Karcmy pod strzechom, stanowiącej największą turystyczną...

bEKXqeCB
Barmanka
27.06.2005 0:00

KLUB
 / 
Barmanka

Są takie sprawy na niebie i ziemi, które odbierają smak nawet największym twardzielom. Każdy ma przecież granicę, kt&o...

Kilka sposobów na kawę
14.05.2005 0:00

PRZEPIS
 / 
Kilka sposobów na kawę

Można ją pić z fusami, można przefiltrować albo rozpuścić. Jednak cała sztuka polega na tym, by kawą się delektować. Dlatego ...