Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na
Sebastian Ogórek
Sebastian Ogórek
|

Cukier tanieje. Oto powód

18
Podziel się:

Ceny cukru spadają już od jesieni 2016 roku. Przyczyną było to, że oczekiwano coraz większej jego produkcji. Ta nadwyżka przekłada się na spadek ceny. Pozytywnym sygnałem dla klientów w Europie jest też to, że w ubiegłym roku rynek cukru został w dużej mierze zliberalizowany - mówi w programie "Money. To się liczy" Dorota Sierakowska, analityk surowcowy BOŚ.

Cukier tanieje. Oto powód
(david pacey/flickr (CC BY 2.0))

Ceny cukru spadają już od jesieni 2016 roku. Przyczyną było to, że oczekiwano coraz większej jego produkcji. Ta nadwyżka przekłada się na spadek ceny. Pozytywnym sygnałem dla klientów w Europie jest też to, że w ubiegłym roku rynek cukru został w dużej mierze zliberalizowany - mówi w programie "Money. To się liczy" Dorota Sierakowska, analityk surowcowy BOŚ.

wiadomości
KOMENTARZE
(18)
WYRÓŻNIONE
Jajo
8 lat temu
Jak podrożał to przestałem używać. Ot i cała filozofia.
Eleonora
8 lat temu
Cukier tanieje a producenci slodyczy podwyzszaja ceny.
Ej
8 lat temu
Z masłem też tak będzie drogie nie kupuje tyle