Notowania

żywność
06.04.2018 18:37

Dodatki do żywności. Sprawdziliśmy, co znajduje się w składzie kiełbasy

- Kiełbasa jest wyrobem, który ma termin przydatności do spożycia. Producenci stosują dodatki do żywności, żeby go przedłużyć, ale są one bezpieczne i proszę się ich nie bać - zapewnia dietetyk Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia.

Podziel się
Dodaj komentarz
(Lukasz Ostalski/REPORTER)

Trifosforany? Karagen? Co jeszcze znajdziemy w składzie kiełbasy? Producenci stosują dodatki do żywności, żeby przedłużyć termin przydatności do spożycia. - Ale są one bezpieczne i proszę się ich nie bać - zapewnia dietetyk Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia.

Tagi: żywność, etykiety, wiadomości, gospodarka, gospodarka polska, najważniejsze
komentarze
+1
+1
ważne
smutne
ciekawe
irytujące
Napisz komentarz
06-04-2018

angeloWidzicie Wp a na wszystko przymykaliście oko , tak się kończy era niesławy Polski . Precz z RT w obecnych czasach i komuną WP , TVN, ONET ORAZ GW . … Czytaj całość

08-04-2018

wwwwKiedyś za fałszowanie żywności groziła kara śmierci, tak powinno być teraz - jakże wspaniałe wędliny byśmy jedli. Był projekt żeby rodzielić kiełbasy … Czytaj całość

08-04-2018

jadziaw latach 60 była tzw afera Wawrzeckiego, otóż dostał on karę śmierci (?!) za fałszowanie wędlin w Warszawie, dzisiaj jemu podobni dostają premię za … Czytaj całość

Rozwiń komentarze (59)