Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na
Marek Kacprzak
Marek Kacprzak
|

Dodatki do żywności. Sprawdziliśmy, co znajduje się w składzie kiełbasy

72
Podziel się:

- Kiełbasa jest wyrobem, który ma termin przydatności do spożycia. Producenci stosują dodatki do żywności, żeby go przedłużyć, ale są one bezpieczne i proszę się ich nie bać - zapewnia dietetyk Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia.

Dodatki do żywności. Sprawdziliśmy, co znajduje się w składzie kiełbasy
(Lukasz Ostalski/REPORTER)

Trifosforany? Karagen? Co jeszcze znajdziemy w składzie kiełbasy? Producenci stosują dodatki do żywności, żeby przedłużyć termin przydatności do spożycia. - Ale są one bezpieczne i proszę się ich nie bać - zapewnia dietetyk Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia.

KOMENTARZE
(72)
WYRÓŻNIONE
wwww
7 lat temu
Kiedyś za fałszowanie żywności groziła kara śmierci, tak powinno być teraz - jakże wspaniałe wędliny byśmy jedli. Był projekt żeby rodzielić kiełbasy i produkty kiełbasopodobne- niestety wielcy branży stwierdzili że nie będą mieli w swojej ofercie kiełbasy tylko podróby kiełbasopodobne i projekt upadł. Kupować mięso i samemu robić wędliny lub głosować za pomocą złotówek i dawać je tym , którzy na nie zasługują mając skład wędliny rozpisany w trzech słowach- mięso , przyprawy i sól.
sprawiedliwy
7 lat temu
Od zmiany ustroju niema nic zdrowego w naszym kraju ,narobiło się tysiące firm w których liczy się zarobek nie jakość ,za komuny producentowi zależało na jakość i dobrym imieniu, a nie na bogaceniu się ,to demokracja pozwoliła robić buble ,i żywic nas wszystkim co nie zdrowe ,Widlina psuje po paru dniach w butach chodzimy kwartał ,odzież rozchodzi się po 3 praniach i do tego wszystko drogie ,ale nasz rząd nie stawia na dobrą jakość tylko na dochody do kasy państwowej,jaki pan taki kram każdy dba tylko o siebie żenada ,wszystko drogie ale jest nic dobrej i zdrowej jakośći
Smakosz nie t...
7 lat temu
Dodatki powiadasz ,a nie lepiej robić dobre w/g starych procedur ?
...
Następna strona