Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na
Marek Kacprzak
Marek Kacprzak
|

Jak zdrowo grillować? Dietetyk o częstym błędzie Polaków

78
Podziel się:

Kiełbasę trzeba kłaść nie na ruszcie, ale na tackach aluminiowych - mówi Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia. Dlaczego? - Topniejący tłuszcz, kapiąc na rozżarzone węgle powoduje unoszenie się dymu i przez to szkodliwe substancje osadzają się na mięsie - ostrzega dietetyk.

Jak zdrowo grillować? Dietetyk o częstym błędzie Polaków
(Andrzej Zbraniecki)

Kiełbasę trzeba kłaść nie na ruszcie, ale na tackach aluminiowych - mówi Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia. Dlaczego? - Topniejący tłuszcz, kapiąc na rozżarzone węgle powoduje unoszenie się dymu i przez to szkodliwe substancje osadzają się na mięsie - ostrzega dietetyk.

wiadomości
KOMENTARZE
(78)
WYRÓŻNIONE
Dusia
8 lat temu
Bo my Polacy nic nie wiemy i wszystko źle robimy też dlatego musicie nas ciągle uświadamiać, alleluja. Dziękujemy i prosimy o więcej.
moja faja
8 lat temu
a związki powstające na styku aluminium-kwasy tłuszczowe wyżerają wam mózgi...dlaczego zrezygnowano z aluminiowych patelni i garnków......ludzie......
mistrz grillo...
8 lat temu
Czy ten artykuł opłacił wytwórca owych tacek aluminiowych ????
...
Następna strona