Notowania

Przejdź na
żywność
06.04.2018 19:11

Jak zdrowo grillować? Dietetyk o częstym błędzie Polaków

Kiełbasę trzeba kłaść nie na ruszcie, ale na tackach aluminiowych - mówi Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia. Dlaczego? - Topniejący tłuszcz, kapiąc na rozżarzone węgle powoduje unoszenie się dymu i przez to szkodliwe substancje osadzają się na mięsie - ostrzega dietetyk.

Podziel się
Dodaj komentarz
(Andrzej Zbraniecki)

Kiełbasę trzeba kłaść nie na ruszcie, ale na tackach aluminiowych - mówi Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia. Dlaczego? - Topniejący tłuszcz, kapiąc na rozżarzone węgle powoduje unoszenie się dymu i przez to szkodliwe substancje osadzają się na mięsie - ostrzega dietetyk.

Tagi: żywność, mięso, wiadomości, wideo, gospodarka, gospodarka polska, najważniejsze
komentarze
+1
+1
ważne
smutne
ciekawe
irytujące
Napisz komentarz
08-04-2018

dhgcoz biedote na nic oprócz grilowania pseudo kiełbasy z lidla nie stac

08-04-2018

dhgcoz biedote na nic oprócz grilowania pseudo kiełbasy z lidla nie stac

06-04-2018

DusiaBo my Polacy nic nie wiemy i wszystko źle robimy też dlatego musicie nas ciągle uświadamiać, alleluja. Dziękujemy i prosimy o więcej.

Rozwiń komentarze (53)