Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
Marek Kacprzak
Marek Kacprzak
|

Jak zdrowo grillować? Dietetyk o częstym błędzie Polaków

53
Podziel się:

Kiełbasę trzeba kłaść nie na ruszcie, ale na tackach aluminiowych - mówi Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia. Dlaczego? - Topniejący tłuszcz, kapiąc na rozżarzone węgle powoduje unoszenie się dymu i przez to szkodliwe substancje osadzają się na mięsie - ostrzega dietetyk.

Jak zdrowo grillować? Dietetyk o częstym błędzie Polaków
(Andrzej Zbraniecki)

Kiełbasę trzeba kłaść nie na ruszcie, ale na tackach aluminiowych - mówi Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia. Dlaczego? - Topniejący tłuszcz, kapiąc na rozżarzone węgle powoduje unoszenie się dymu i przez to szkodliwe substancje osadzają się na mięsie - ostrzega dietetyk.

wiadomości
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(53)
abcdidjotka
6 lat temu
Do kiełbasiarzy- wyprodukujcie, prosimy Was my grilownicy, kiełbasę do której nie wsadzicie całego tłuszczu z wieprzka; wyprodukujcie ją z mięsa a nie z sadła i wody; i po problemie.
jarek
6 lat temu
niech powie czy aluminium jest zdrowe
andrej 702
6 lat temu
Tacki aluminiowe tez niezdrowe wystarczy o tym poczytac , jedynie ruszty ze stali nierdzewnej z odprowadzeniem tluszczu do zbiornika ( tluszcz nie kapie do ognia ) kupilem taki na alegro- rewelacja.
Polanie
6 lat temu
Racja! Nasi pradziadowie również zawsze smażyli mięsiwo w ognisku korzystając z aluminiowych tacek - i jacy zdrowi byli!
łoo
6 lat temu
Aluminium na grill ??? super- aluminium to inaczej glin bardzo zdrowy ???
...
Następna strona