Trwa ładowanie...
bETLHeBN
Notowania

Przepis – Wszystkie wiadomości

Tajna formuła Coca Coli zmienia kryjówkę
10.12.2011 5:40

COCA-COLA
 / 
Tajna formuła Coca Coli zmienia kryjówkę

Do tej pory udało się ustalić, że poza rozpuszczonym dwutlenkiem węgla, wodą i cukrem składnikami napoju są: wyciąg z liści Koki oraz ekstrakt z orzeszków Koli.

Urzędnicy odmawiają wypłaty becikowego
27.01.2010 7:00

BECIKOWE
 / 
Urzędnicy odmawiają wypłaty becikowego

Nowe prawo zaskoczyło wiele matek. Nie mają zaświadczeń od lekarza.

Urlopy ojcowskie weszły w życie
04.01.2010 8:09

OJCIEC
 / 
Urlopy ojcowskie weszły w życie

W życie weszły przepisy kodeksu pracy o dodatkowym fakultatywnym urlopie macierzyńskim. Nowym uprawnieniem jest również urlop dla ojca dziecka.

Pracodawca może przeglądać prywatną pocztę pracownika
06.03.2009 16:10

PRAWO
 / 
Pracodawca może przeglądać prywatną pocztę pracownika

Parlament fiński przyjął kontrowersyjny przepis prawny. Pozwala on pracodawcy kontrolować prywatne e-maile jego pracowników.

Red snapper na mleku kokosowym
12.08.2008 12:12

PRZEPIS
 / 
Red snapper na mleku kokosowym

Dla smakoszy eksperymenty kulinarne warte są ryzyka. Dla miłośników ryb oraz oryginalnych przepisów podajemy wi...

bETLHeBP
Gaspacho truskawkowe z jogurtem
30.07.2008 10:57

DESERY
 / 
Gaspacho truskawkowe z jogurtem

Na upały najlepiej robią zimne, orzeźwiające desery, które nie tylko chłodzą przyjemnie organizm, ale także rozpieszcz...

Współczesna inżynieria finansowa
08.07.2008 15:27

INWESTORÓW
 / 
Współczesna inżynieria finansowa

"Zarządzanie inwestycyjne nie jest ani sztuką ani nauką, lecz inżynierią... Działamy w biznesie kontrolowania ryzyka inwestycji finansowych oraz poddawania go procesom inżynieryjnym". (P.L. Bernstein "Przeciw Bogom. Niezwykłe dzieje ryzyka")

Znawcy smaku
11.06.2008 22:28

POTRAWY
 / 
Znawcy smaku

Smakoszem może być każdy. W dzisiejszych czasach nawet nie trzeba mieć wysublimowanego smaku, czasem jedynie pieniądze, odrob...

Careme-kucharz królów i król kucharzy
29.02.2008 0:00

CIASTA
 / 
Careme-kucharz królów i król kucharzy

Nie sposób wyobrazić sobie świata bez szarlotki, de volaille'a czy strogonowa. Mało, kto wie, że te i wiele innych...

bETLHeBV
Jak nie dać się przeziębieniu
02.02.2008 0:00

PRZEPIS
 / 
Jak nie dać się przeziębieniu

Okres jesienno-zimowy to pora przeziębień, kaszlu i kataru. Te z pozoru banalne dolegliwości potrafią nam skutecznie uprzykrz...

Event, a sprawa wina
17.05.2007 0:00

WINO
 / 
Event, a sprawa wina

Stare powiedzenie „In wino veritas“ należałoby sparafrazować – po jakości wina poznasz tego, który nim ...

Wędrówki po kuchniach świata
02.01.2007 0:00

KUCHNIA
 / 
Wędrówki po kuchniach świata

„Przed każdym gościem, na olbrzymiej srebrnej tacy kładziono całego, upieczonego i rozpłatanego na pół wieprzka, w ...

Uczta Babette
12.09.2006 0:00

CIASTA
 / 
Uczta Babette

W lipcowym felietonie nadmieniałem o powszechności przejadania się. Spodziewałem się zmasowanego ataku „wielkich brzuch...

bETLHeBW
Spaghetti wg Lindy
22.08.2006 0:00

POTRAWY
 / 
Spaghetti wg Lindy

Są w życiu sprawy, które zaczyna się rozumieć dopiero z upływem lat. To wiedza, która jest niezrozumiała dla mł...

Gérard Depardieu
29.12.2005 0:00

WINO
 / 
Gérard Depardieu

Aktor, producent, reżyser, znawca win i smakosz, czerpiący z życia „pełnymi garściami”. Jak sam o sobie mó...

Kuchnia włoska
09.11.2005 0:00

CIASTA
 / 
Kuchnia włoska

Podróż po Półwyspie Apenińskim jest wielką przygodą. Możemy cieszyć się słońcem, radować oczy pięknymi kob...

Pastis
13.10.2005 0:00

PRZEPIS
 / 
Pastis

Jest słodki, ma niezwykły, lukrecjowo-anyżkowy zapach, a kiedy doda się do niego wody, nabiera mlecznej barwy. Pobudza apetyt...

Skąd biorą się nazwy potraw?
12.10.2005 0:00

KUCHNIA
 / 
Skąd biorą się nazwy potraw?

Przeważnie od nazwisk kucharzy, którzy je wymyślili, czasami od miejscowości lub sławnych ludzi, dla których da...